Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Chrupiąca ciabatta

Tekst i foto Michasia 07-12-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
10-średni30 min.wysoka

Składniki:

bułki ciabatta,
0,5 kg pieczarek,
filet z kurczaka,
kapusta pekińska,
ogórek zielony,
pomidor,
majonez,
śmietana-18%,
suszony koperek,
ząbek czosnku.

Jak przyrządzić:

Ciabattę układam tak, żeby wyszedł romb i kroję tak, jak kebaba czy hamburgera, żeby nie naruszyć spodu. Przyrządzam surówkę z kapusty pekińskiej, zielonego ogórka i pomidora. Wszystko mieszam z sosem czosnkowym. Sos czosnkowy: 1 ząbek czosnku, 4 łyżki śmietany-18%, 5 łyżek majonezu, łyżeczka cukru, szczypta pieprzu, suszony koperek. Podsmażam pieczarki, doprawiam solą i pieprzem. Podsmażam filet z kurczaka na cebuli, dodaję soli, pieprzu i oregano do smaku. Na 5 minut wkładam do sandwicha. Wyjmuję gorącą za pomocą rękawiczki, do środka dodaję wcześniej przygotowaną surówkę, pieczarki i filet z kurczaka, polewam sosem czosnkowym.

Jak podawać?

Potrawę podawać na ciepło.

Uwagi:

Bułki są idealne na obiad, podwieczorek czy kolację.

Czas przygotowania:

Pieczarki podsmażamy do czasu wyparowania wody. Filet z kurczaka wedle uznania, ok. 8 minut. Ciabattę w sandwichu trzymamy ok. 5 minut.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 19.06.2013 gość

Holy cncoise data batman. Lol!