Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Ciasto na pizzę

Tekst i foto Marylion 26-11-2002

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4 porcje? złprosty20-30 min.?

Składniki:

- 1/3 szklanki oleju,
- 2/3 szklanki mleka,
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 szklanki mąki,
- sól.

Jak przyrządzić:

Wszystko do miski i dobrze zagnieść - najlepiej rękami, robi się bardzo sympatyczne łatwo odchodzące od rąk ciasto.

Uwagi:

Podałem ten skromny przepis, ponieważ zauważyłem, że wszyscy proponuja drożdże - a to wymaga czasu, a w przypadku proszku do pieczenia - trwa to zaledwie chwilkę, wsypanie składników i ich wymieszanie - 5 minut i do pieca.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.02.2003 marta

bardzo szybko i łatwo a przy okazji niedrogo,pyszność!!! :)

Zgłoś 03.01.2003 asia grabcia

Znam ten przepis i teraz już tylko taką pizzę piekę. Wszystkim smakuje a można ją przyrządzić dosłownie w 5 min.! Jednak na dużą blachę proponuję inne proporcje tzn. 3 szkl. mąki, szkl. mleka, 1... Pokaż więcej

Znam ten przepis i teraz już tylko taką pizzę piekę. Wszystkim smakuje a można ją przyrządzić dosłownie w 5 min.! Jednak na dużą blachę proponuję inne proporcje tzn. 3 szkl. mąki, szkl. mleka, 1/2 szkl. oleju, 3 łyżeczki proszku i sól. Pozdrawiam wszystkich smakoszy!

Zgłoś 03.01.2003 213ms

hmmm nigdy jeszcze nie robiłem cista bez drożdży ale może warto spróbować. zgadzam sie również ze zdaniem że lepiej uzyc oliwy z oliwek

Zgłoś 14.12.2002 anna

...bede musiala sprobowac, natomiast stoje na staowisku ze Wloch nigdy nie uzylby oleju. oni "pochlaniaja" ogromna ilosci oliwy z oliwek - takze do wszelkiego rodzaju ciast...

... Pokaż więcej

...bede musiala sprobowac, natomiast stoje na staowisku ze Wloch nigdy nie uzylby oleju. oni "pochlaniaja" ogromna ilosci oliwy z oliwek - takze do wszelkiego rodzaju ciast...

pozdrawiam

Zgłoś 29.11.2002 Rado

Ludzie!!! Super ciasto wyszło,przez lata męczyłem się z tymi drożdżami a tu prosze,szybko i smacznie!Polecam!!!

Zgłoś 24.07.2003 gonia

kochani, ten proszek to świństwo!!!! Nie ma to jak drożdże, ja się z nimi nie męczę, tylko rozcieram na pył z mąką, dodaję mleko i oliwkę i też jest szybko i smacznie, aha można jeszcze dorzucić... Pokaż więcej

kochani, ten proszek to świństwo!!!! Nie ma to jak drożdże, ja się z nimi nie męczę, tylko rozcieram na pył z mąką, dodaję mleko i oliwkę i też jest szybko i smacznie, aha można jeszcze dorzucić jajko, ale niekoniecznie.

Zgłoś 08.01.2011

Po przeczytaniu opinii zdecydowałem się zrobić taką pizze. Strata czasu i składników. Jest to przepis na wytrawną tarte, która z pizza nie ma nic wspólnego, a położenie na niepodpieczone ciasto ... Pokaż więcej

Po przeczytaniu opinii zdecydowałem się zrobić taką pizze. Strata czasu i składników. Jest to przepis na wytrawną tarte, która z pizza nie ma nic wspólnego, a położenie na niepodpieczone ciasto składników powoduje zakalec.

Wg. tego przepisu można więc zrobić tartę ala pizza, czyli podpiec ciasto przez 10 minut i na podpieczone położyć składniki - otrzymujemy kruchą tarte z mięsno warzywnym wypełnieniem.

Zgłoś 21.11.2003 Cooleczka

Przeczytałam,zrobiłam,skosztowałam - prosto,szybko i przyjemnie POLECAM !!!

Zgłoś 13.01.2004 marta

Juz biegne robić i smakować pa

Zgłoś 07.02.2004 korona27

wypróbowałam..mniam pyszotka i polecam wszystkim niecierpliwym..pozdrawiam

Zgłoś 20.03.2004 doriska

potrzebowalam szybciutko zrobic pyszny obiadek, weszlam znalazlam i lece robić, mam nadzieje ze bedzie pyszny! podrawiam i dzieki za przepisik :)

Zgłoś 26.06.2004 początkujący

niech ktoś napisze jak długo trzymać ciasto w piekarniku i w jakiej temperaturze

Zgłoś 02.01.2011 pawel

najgorsze ciasto jakie moglo powstac, jak robic ciasto na pizze to tylko i wylacznie z drozdzami

Zgłoś 14.09.2004 MAJKA

ŚREDNIE to ciasto.

Zgłoś 27.11.2010 ktoś

Z tego ciasta miała wyjść pizza, a wyszły faworki :( do tego mocno speczone . Koniec z takimi ekperymentami , najlepiej z drożdżami.

Zgłoś 17.06.2011 magu

Okropne w pewnych względach.

Po pierwsze: nie polecam oliwy z oliwek w dużych ilościach, psuje smak.

Po drugie: lepiej podpiec, gwarancja, że się dopiecze całość.

Uważam, że pr... Pokaż więcej

Okropne w pewnych względach.

Po pierwsze: nie polecam oliwy z oliwek w dużych ilościach, psuje smak.

Po drugie: lepiej podpiec, gwarancja, że się dopiecze całość.

Uważam, że przepis dobry a jak komuś nie wychodzi, tzn. że coś skonocił.

Cóż, będę eksperymentować, np. dodam jajko :)

Zgłoś 21.01.2005 felga

ciasto rewelacyjne! w koncu mozna zjesc dobra pizze nie czekajac wiekow na wyrosniecie ciasta :)

Zgłoś 21.02.2005 Michasia

Świetny przepis. Robi się bardzo szybko, smakuje wyśmienicie. Warto spróbować.

Zgłoś 21.02.2005 kubus puchatek

ide robic mam nadzieje ze bedzie mi smakowac

Zgłoś 08.03.2005 OleŃsTwoOoO

thnx za przepis bo właśnie takiego szukałam bez drożdzy a wszytskie je mają jeszcze raz dzieki ide robic pizzeeeee :)

Zgłoś 24.03.2005 marioskarpa

jak dla mnie to kicha, co drożdzowe to drożdzowe!

a na kuchni sie troche znam, bo mam tytuł technika gastronomika !

Zgłoś 18.04.2005 mita

pytanie, ciasto zapiec najpierw samo bez dodatków czy wylozyc skladniki na wyrobione ciasto i dopiero wszystko upiec, a jak tak to ile czasu i w jakiej temperaturze

Zgłoś 21.05.2005 mycha3d

trzeba spróbować,chociaz z drozdżami też nie jes tak trudno,i nie koniecznie trzeba czekać az wyrosnie, a oliwa z oliwek?oczywiście!!!

Zgłoś 26.05.2005 monia

Bardzo smaczne ciasto! Polecam

Zgłoś 07.06.2005 BRN

Rewelacja !! pizza naprawde cool :) wsam raz na obiad dla leniwych :) Pozdrawiam

Zgłoś 06.02.2010 agnieszka

PYSZNE!!! tylko trzeba umieć zrobić:)

pozdrawiam

Zgłoś 24.07.2005 kilimex12

MUsze sprubowac

Zgłoś 01.08.2005 Bobo

Tyle tych przepisów na ciasto, że nie wiem co wybrać...

Spróbuje tego bo pizza to moja pasja

Zgłoś 05.08.2005 Diablica102

Ciasto super, polecam bo na prawde szybko sie robi

Dla niewiedzących!!!

ciasto zapieka się razem z dodatkami

Zgłoś 06.08.2005 stokrotka

Upiekłam pizze wg. twojego przepisu na brytwannie o 1/3 mniejszej niż standardowa (taka kwadratowa). Niestety muszę stwierdzić, że ciasto jest beznadziejne, bez smaku, kruszy się, a jeśli jest w... Pokaż więcej

Upiekłam pizze wg. twojego przepisu na brytwannie o 1/3 mniejszej niż standardowa (taka kwadratowa). Niestety muszę stwierdzić, że ciasto jest beznadziejne, bez smaku, kruszy się, a jeśli jest w którymś miejscu grubsze poprostu jest nieupieczona klucha. No i zapach "pizzy" niestety nie przypomina tej oryginalnej.

Co do krótkiego czasu przygotowania : faktycznie ciasto zrobiłam szybko i czekało jakieś 10 min na brytwannie, aż przygotuję moje dodatki - w przypadku pizzy na drożdzach podczas wyrastania ciasta przygotowuję dodatki, generalnie czas przygotowania jest porównywalny.

:(

to tyle

Zgłoś 09.08.2005 geoanka

hej no wlasnie zrobilam to ciasto. naprawde super... tylko troche za dlugo trzymalam w piekariku!!! ciasto super nie czuc drozdzy!!! hehe nie am to jak pizza bez drozdzy!!! juz teraz tylko taka ... Pokaż więcej

hej no wlasnie zrobilam to ciasto. naprawde super... tylko troche za dlugo trzymalam w piekariku!!! ciasto super nie czuc drozdzy!!! hehe nie am to jak pizza bez drozdzy!!! juz teraz tylko taka bede robic!!! zachecam

Zgłoś 12.08.2005 Gosława

nooo... zalezy mi na czasie i chce sprobowac coś nowego, wiec zabieram sie do roboty:) mam nadzieje, ze nie będę żalowała... ;)

Zgłoś 15.08.2005 diuna

nareszcie ciasto bez drozdzy, mam nadzieje ze bedzie dobre, jeszcze tak nie robilam ,czas najwyzszy

Zgłoś 31.08.2005 przemo

jak długo trzeba je piec i do jakiej temperatury powinien byc nagrzany piekarnik???

Zgłoś 24.09.2005 zozolka

super! bo nie kupilam drozdzy i czy to jest dobre? :D

Zgłoś 29.09.2005 Jazdolek

wlasnie robi sie w piekarniku owe ciasto ... zobaczymy... jestes dobrej mysli :D

Zgłoś 09.10.2005 ILUZJA_19

tego właśnie szukaliśmy!!!

więcej takichh przepisów!!!

pozdrawiam wszystkich pizzomaniaczy

Zgłoś 14.10.2005 agat

ciasto jest super latwe szybkie dobre na niespodziewanych gosci...mam uczulenie na drożdze a uwielbiam pizze wiec ciasto to uratowalo mnie:P

Zgłoś 05.11.2005 miki z niemiec

Zaraz sprawdzimy....

Hehe

Zgłoś 07.11.2005 m-lena2

A próbował ktoś zamias mleka dodać wodę?Ja spróbuję...

Zgłoś 19.03.2010 mamiusia

ohyda,bez smaku,kruche tak bardzo ze sie rozlatuje w rekach

Zgłoś 04.12.2005 Mada

Czytając wasze komentarze,stwierdziam że zrobię taką pizzę.Chociaż nie jestem za robionymi pizzami(zawsze zamawiam z pizzeri),to spróbuję po czym napiszę co z tego wynikło :) To zabieram się do ... Pokaż więcej

Czytając wasze komentarze,stwierdziam że zrobię taką pizzę.Chociaż nie jestem za robionymi pizzami(zawsze zamawiam z pizzeri),to spróbuję po czym napiszę co z tego wynikło :) To zabieram się do roboty,niedługo napisze wynik ;) pa:*

Zgłoś 04.12.2005 Mada

MOJA OCENA 1/100

WYNIK:

Ciasto robiło się tak sobie,mianowicie:na początku wydawało mi się że będzie ok,ponieważ ciasto nie lepiło się do rąk(jest to zapewne zasługa braku drożdży)... Pokaż więcej

MOJA OCENA 1/100

WYNIK:

Ciasto robiło się tak sobie,mianowicie:na początku wydawało mi się że będzie ok,ponieważ ciasto nie lepiło się do rąk(jest to zapewne zasługa braku drożdży),lecz gdy wyłożyłam go na blat strasznie się rozpadywało,ale jakoś rozwałkowałam.

Wyciągłam z piekarnika,pokroiłam no i...jakoś się przełamałam!Ciasto było okropne i jakieś sypkie.W ani 1% nie podobne do tego z pizzeri.Nie wiem, jak wy możecie to coś jeść?! To był mój pierwszy i ostatni raz,niestety :-). A teraz idę po telefon i dzwonię do pizzeri po prawdziwą,SMACZNĄ i niedrogą pizze:) Żegnam i przestrzegam przed robieniem domowej pizzy!!!!

Zgłoś 15.12.2005 Pandziorek

Bardzo smaczna:))))))))))tylko brakuje tego ile ma sie piec i w jakiej temperaturze?:>

Zgłoś 15.12.2005 Irmis

Wyszedł mi zakalec:(

Zgłoś 30.10.2008 tewu

Dla mnie bomba, nie raz korzystałem z tego przepisu, dziś wpadam znowu, to nie to samo co ciasto drożdżowe, ale potrafię je zrobić o 3 w nocy nawet mocno podchmielony i nie umieram z głodu bo n... Pokaż więcej

Dla mnie bomba, nie raz korzystałem z tego przepisu, dziś wpadam znowu, to nie to samo co ciasto drożdżowe, ale potrafię je zrobić o 3 w nocy nawet mocno podchmielony i nie umieram z głodu bo nie ma chleba :)

Zgłoś 30.01.2006 Burzaj

może być!!!

Zgłoś 09.02.2006 Milacure

Bardzo dobre ciasto...Nie jest może takie jak prawdziwe, ale jak na ten stopień trudności to rewelacja!!!! Piecze się je okolo 15 min(jak jest cienkie) w 220 stopniach...pychota

Zgłoś 02.03.2006 EMINEM

najlepsze co jadlem w zyciu

Zgłoś 13.03.2007 spox

bardzo fajne ciasto i szybko sie robi. POLECAM !!!!!

Zgłoś 22.03.2011 duriiia

istnieje jakiś przepis na ciasto do pizzy w którym nie trzeba dawać oleju.??

Zgłoś 28.05.2006 issei

jeśli o mnie chodzi zrobiłam bo nie miałam drożdży (sic!) ciasto nie jest fanastyczne ale dało rade zamist oleju dodałam oliwe z oliwek i powiem ze było cięzko jeśc po 1 kawałku już jednak jeste... Pokaż więcej

jeśli o mnie chodzi zrobiłam bo nie miałam drożdży (sic!) ciasto nie jest fanastyczne ale dało rade zamist oleju dodałam oliwe z oliwek i powiem ze było cięzko jeśc po 1 kawałku już jednak jestem za orginalnym przepisem :) gdyby nie moje dodatki to bym nie skonsumowała ów potrway. Pozdrawiam!

Zgłoś 29.05.2006 ~K@Ma

A może być oliwa z oliwek ?

Zgłoś 30.05.2006 kama

W jednej z pizzeri do pizzy dodawane są takie placuszki (czy bułeczki jak kto woli) np. z salami... na smak to ciacho jest takie jak do pizzy.. ale czy napewno? Jeśli ktoś z Was wie jak się to n... Pokaż więcej

W jednej z pizzeri do pizzy dodawane są takie placuszki (czy bułeczki jak kto woli) np. z salami... na smak to ciacho jest takie jak do pizzy.. ale czy napewno? Jeśli ktoś z Was wie jak się to nazywa lub jak zrobić ciasto do tego cuda proszę napiszcie!! Z GÓRY BAAARDZO DZIĘKUJĘ :-)

Zgłoś 24.06.2006 pioorek

mada, jak nie umiesz pizzy robic to twoj problem, ale nie pisz ze pizza z pizzeri jest lepsza.

Zgłoś 09.07.2006 Andrzej S.

Ten przepis jest niegodny uwagi,poniewąz ciasto jest ohydne. Ciasto ma zapach i posmak proszku do pieczenia . Bardzo odstaje od ciast z drożdżami , a zrobięłm je tylko dlatego że nie miałem w ob... Pokaż więcej

Ten przepis jest niegodny uwagi,poniewąz ciasto jest ohydne. Ciasto ma zapach i posmak proszku do pieczenia . Bardzo odstaje od ciast z drożdżami , a zrobięłm je tylko dlatego że nie miałem w obecnej chwili drożdzy.Dzieci z Etiopii by tego nie ruszyły!!!!! Gorąco niepolecam!

Zgłoś 09.08.2006 Ewka

Ciasto naprawdę łatwe w przygotowaniu i dobre w smaku.. Jednak popieram moja poprzedniczkę zwiększyłabym proporcje jezeli ciasto robione jest pod dużą blachę poza tym dodaje pol szkl mleka i pol... Pokaż więcej

Ciasto naprawdę łatwe w przygotowaniu i dobre w smaku.. Jednak popieram moja poprzedniczkę zwiększyłabym proporcje jezeli ciasto robione jest pod dużą blachę poza tym dodaje pol szkl mleka i pol cieplej wody.. Wtedy pizza wg mnie ma lepszy zapach i smak.. do tego jeszce przyprawy takie jak bazylia i oregano.. Polecam naprawdę warto Juz nie męcze się z drożdżami

Zgłoś 25.08.2006 yvonn18

Witam!!Nie powiedziała bym że ten przepis jest az tak skromny,ponieważ korzystam z niego za każdym razem nie patrząc na inne przepisy...mi się nie chce czekac aż drożdże wyrosną:)pozdrawiam

... Pokaż więcej

Witam!!Nie powiedziała bym że ten przepis jest az tak skromny,ponieważ korzystam z niego za każdym razem nie patrząc na inne przepisy...mi się nie chce czekac aż drożdże wyrosną:)pozdrawiam

Zgłoś 29.08.2006 gróbe ochydne

Ludzie mówie wam nie róbcie tej pizzy gróbej bo jest niedopiczona taka ciapa teraz jusz wiem ze trzeba ją robić cienką no to tyle posłuchajcie mnie !!!!

Zgłoś 01.09.2006 Smakosz_Gastrosz_Sowa

Robie robie ale bedzie gastro .... ha ha hi hi ale mleka to nie mam... :):):):):):)

Zgłoś 01.09.2006 Smakosz_Gastrosz_Sowa

Pyszna pizza o tak jak na swój rodzaju na pewno nie ma co narzekac pozdro dla wszystkich pizzofilów :)

Zgłoś 06.09.2006 metoda

nie mam pojęcia jak smakuje pizza bez drozdzy ale warto spróbować a w szczególności jak nie mam kogo wysłać do sklepu hahahah!!!!!!!!!!!!lece zarabiac ciasto!!!1

Zgłoś 06.09.2006 edzio

marioskarpa to ze jestes technikiem gastronomii nie czyni z Ciebie eksperta w dziedzinie kulinarii. Jestem mechanikiem a lepszy jestem w tym od Ciebie ze 100 razy. Mada, naucz sie najpierw ortog... Pokaż więcej

marioskarpa to ze jestes technikiem gastronomii nie czyni z Ciebie eksperta w dziedzinie kulinarii. Jestem mechanikiem a lepszy jestem w tym od Ciebie ze 100 razy. Mada, naucz sie najpierw ortografii, a pozniej udzielaj sie na forach, poza tym od razu widac ze masz dwie lewe rece. Pozdrawiam.

Zgłoś 12.12.2010 Kon

Lubie Pizze I myśle że ten przepis okarze sie dobrym

:P

Zgłoś 19.09.2006 Pol

Bardzo fajne, szybkie i bez drożdży ciasto a to rzadkość. Polecam posmarowane sosem ciasto podpiec jakies 2 minuty w temp. 200 st.cels. a później nałożyć przygotowane składniki i piec w temp. 13... Pokaż więcej

Bardzo fajne, szybkie i bez drożdży ciasto a to rzadkość. Polecam posmarowane sosem ciasto podpiec jakies 2 minuty w temp. 200 st.cels. a później nałożyć przygotowane składniki i piec w temp. 130-150 st. wysoko nad ogniem około 15 minut ... wychodzi pychota. Na blaszkę trzeba polać przed pieczeniem odrobine oleju żeby ciasto nie przylegało a jako dodatki polecam : szynkę, pieczarki, papryka, anansy w kostke pokrojone, kukurydza i ser oczywiście i wychodzi pychota mniam a dla wszystkich krytyków ... "nauczcie sie gotować i piec!! i troche własnej inwencji panie i panowie!!!" Odezwał sie na forum też jakis technik gotowania no cóż- współczuję twoim klientom ....

Zgłoś 21.02.2007 bialcz

własnie piekę,juz 20 min i surowe:(ale ładnie wyglada,pierwszy raz robie pizze,he,łatwizna;]

Zgłoś 02.10.2006 marcin

może być dobre, technikiem ani mechanikiem nie jestem ale wiem że soda [proszek do pieczenia] nie jest zbyt zdrowy w duzych ilosciach ;)

Zgłoś 13.10.2006 mirka

właśnie zrobiłam tę pizzę była pyszna,łatwa i bardzo szybka w wykonaniu,o to chodziło!!!!dziękuję za ten przepis!!!

Zgłoś 28.10.2006 ELMO

Najlepsza, nie jadłem lepszej, żona zrobiła ciasto w 5 min ja reszt w 10 ciasto suuuuuuuuuuuper do tego wino ummmmmmmmmmmm (szynka pieczarki, pomidor i papryka no i koniecznie mozzarella) pozdra... Pokaż więcej

Najlepsza, nie jadłem lepszej, żona zrobiła ciasto w 5 min ja reszt w 10 ciasto suuuuuuuuuuuper do tego wino ummmmmmmmmmmm (szynka pieczarki, pomidor i papryka no i koniecznie mozzarella) pozdrawiam olejcie te posty o cieście do bani jest super serio (20 min na 230 stopni)

Zgłoś 02.11.2006 Yorgi

Według mnie generalnie przepis spoko. Na pewno drożdżowe ciasto jest odpowiedniejsze ale jak ktoś ma parcie na pizze i nie za wiele czasu to polecam.

Zgłoś 27.11.2010 ktoś

Z tego ciasta miała wyjść pizza, a wyszły faworki :( do tego mocno speczone . Koniec z takimi ekperymentami , najlepiej z drożdżami.

Zgłoś 11.01.2007 Kaśka

hej zrobiłam wczoraj to ciasto i wyszła wyśmenita pizza poprostu suuuper polecam ten przepis jest naprawde dobry a Ci co pisza ze to kicha pewnie sami podczas robienia cos spaprali.

WYŚM... Pokaż więcej

hej zrobiłam wczoraj to ciasto i wyszła wyśmenita pizza poprostu suuuper polecam ten przepis jest naprawde dobry a Ci co pisza ze to kicha pewnie sami podczas robienia cos spaprali.

WYŚMIENITA PIZZA PYSZNA CIASTO PULCHNE WOGÓŁE SUPER :O)

Zgłoś 07.01.2007 Perry

Mam pytanie czy moge dodać zamiast mleka wodę?? odpowiedzcie szybko :) a ciasto wyszło pysznie :)

Zgłoś 13.01.2007 Kucharzyk

Ono smakowało ale... mojemu PSU!!!! Jejku!!!!! Jak to można jeść. Ciasto jest okropne!!! Smakuje jak zepsuty omlet!!! Takie jakies dziwne... polecam ciasto z drozdzami a nie z proszkiem do pie... Pokaż więcej

Ono smakowało ale... mojemu PSU!!!! Jejku!!!!! Jak to można jeść. Ciasto jest okropne!!! Smakuje jak zepsuty omlet!!! Takie jakies dziwne... polecam ciasto z drozdzami a nie z proszkiem do pieczenia.

Zgłoś 16.01.2007 ebo

to ciasto na pizze jest idealne!ALE TYLKO DO CIAST!!!!w pizzy smakowało okropnie,w ogule niewiem kto mógł wymyslić tak ochydny przepis na ciasto do pizzay.Pizza z zwykłym ciastem jest owiele lep... Pokaż więcej

to ciasto na pizze jest idealne!ALE TYLKO DO CIAST!!!!w pizzy smakowało okropnie,w ogule niewiem kto mógł wymyslić tak ochydny przepis na ciasto do pizzay.Pizza z zwykłym ciastem jest owiele lepsza

Zgłoś 18.01.2007 stranded

witam, robiłem ciasto jakieś 9 minut, potem dużo dłużej całą tą górę na nie. lol

zajęło mi to łącznie z upieczeniem jakieś 30 minut, genialny przepis, nigdy więcej drożdży.

nie wie... Pokaż więcej

witam, robiłem ciasto jakieś 9 minut, potem dużo dłużej całą tą górę na nie. lol

zajęło mi to łącznie z upieczeniem jakieś 30 minut, genialny przepis, nigdy więcej drożdży.

nie wiem kto tam gada, że czuć smak masła czy proszku do pieczenia? chyba wam się całe opakowanie wsypało...

pozdrawiam i polecam - szybko, dobre i garów nie trzeba tak skrobać.

Zgłoś 02.01.2009 Roma

Przepis bardzo fajny szybko sie robi i smaczne.

Zgłoś 21.03.2007 me

pychota ;)

Zgłoś 23.03.2007 iguchna

pierwszy raz bede robila pizze i mam pytanie czy wsadza sie ja do nagrzeanego piekarnika?jesli tak,to na ile stopni ma byc nagrany?i jak dlugo mam pie te pizze?pozdrowionka i papatki

Zgłoś 06.11.2010 anke

A ja nie miałam na chacie ani jednego ani drugiego tzn. proszku do p. ani drożdży:) i też wyszła . Wstawilam do nagrzanego na 200 st. piekarnika i piekłam tylko 15 min.W smaku trochę krakersowat... Pokaż więcej

A ja nie miałam na chacie ani jednego ani drugiego tzn. proszku do p. ani drożdży:) i też wyszła . Wstawilam do nagrzanego na 200 st. piekarnika i piekłam tylko 15 min.W smaku trochę krakersowata.Może też przez to że ją cieńko rozwałkowałam.

Zresztą drożdży unikam są zgagopędne

Zgłoś 31.03.2007 rybkka

NIE POLECAM,nie ma to jak ciasto na drożdzach...totalna klapa.Ciasto po 55 minutach było miękkie,kleiło sie...bleee!!!! Nikomu z rodziny to nie smakowało...

Zgłoś 12.04.2007 martita

supcik ciasto naprawde 5 min i gotowe polecam i lece robic pizze

Zgłoś 13.04.2007 Ewa

wydaje mi sie ze bez proszku do pieczenia smakowała by lepiej , a tak ma wrazenie ze jem krakersa

Zgłoś 17.04.2007

właśnie wcinam pizze z tego przepisu :) REWELACJA :D ciasto zrobione w minute a jest naprawdę pyszne ;] polecam

Zgłoś 17.04.2007 Ziemniak

super ciasto jak z pizzerni w moim miasteczku (-;

Zgłoś 20.04.2007 angelika

wlasnie tego szukalam. jak tylko sprubuje to sie odezwie _:)

Zgłoś 02.05.2007 kamila\kamisia

Moja siostra już przyrządza pizze... Ciekawe czy dobra jak piszecie...

Ale ślinka mi już na nią cieknie... Mniam, mniam, mniam...

Zgłoś 04.05.2007 ASIA

LUDZIE!!! TROCHE LOGIKI. JA TEGO CIASTA JESZCZE NIE PIEKLAM BO ZAWSZE JADE NA DROZDZOWYM ALE SKORO SA OSOBY KTORYM CIASTO WYCHODZI JEST DOPIECZONE I SIE NIE ROZPADA TO MOZE PROBLEM NIE POLEGA N... Pokaż więcej

LUDZIE!!! TROCHE LOGIKI. JA TEGO CIASTA JESZCZE NIE PIEKLAM BO ZAWSZE JADE NA DROZDZOWYM ALE SKORO SA OSOBY KTORYM CIASTO WYCHODZI JEST DOPIECZONE I SIE NIE ROZPADA TO MOZE PROBLEM NIE POLEGA NA TYM CZY KTOS POTRAFI PIEC CZY NIE POTRAFI ALE JAKI MA PIEKARNIK I W JAKIEJ TEMPERATURZE PIECZE. NIECH CI KTORYM WYSZLO I SMAKOWALO NAPISZA W JAKIEJ PIEKLI TEMPERATURZE W JAKIM PIEKARNIKU I CZY CIASTO BYLO WKLADANE DO ZIMNEGO CZY NAGRZANEGO PIEKARNIKA. POZDRAWIAM WSZYSTKICH PIZZOMANIAKOW. P.S. ADA Z GORZOWA PISZ DOKLADNIEJ

Zgłoś 30.12.2008 sunnygirl

Yh.. ciasto smakuje jak bułeczka maślana. W połączeniu z resztą pizzy wychodzi... rzyg.

Zgłoś 22.01.2011 maciek

Więc tak, z proszku do pieczenia zawsze wyjdzie kruche ciasto, czyli tarta :) Jest sporo ludzi którzy lubią taką konsystencje. Jako, że jestem smakoszem odpowiedniego ciast ten przepis odpada.
<... Pokaż więcej

Więc tak, z proszku do pieczenia zawsze wyjdzie kruche ciasto, czyli tarta :) Jest sporo ludzi którzy lubią taką konsystencje. Jako, że jestem smakoszem odpowiedniego ciast ten przepis odpada.

Prawdziwe włoskie ciasto z pizzy pachnie, nie ma chemi (proszek), w środku jest kleiste a zarazem chrupiace i miękkie i wypieczone :)

Z tego podanego przepisu wychodzi wstrętny herbatnik, no chyba że ktoś jest baaaardo głodny to zje wszystko :)

Zgłoś 09.06.2007 slitmen

jak dla mnie to nie jest ciasto do pizzy... jest zbyt kruche....

jednak zostane przy drozdzach...

Zgłoś 28.12.2008 @lien

Kozak pica dzieki za przepis

Zgłoś 21.06.2007 kamilecka

hehe...pizza juz sie piecze, wiec za niedlugo sie okaze jaka wyszla...

juz sie niemoge doczekac:D!!!!

Zgłoś 30.06.2007 Majka

Nie wiem dlaczego niektórzy tak narzekają...pewnie w ogóle nie robili tej pizzy i są uprzedzeni. Ja zrobiłam :) chociaż troszkę spierdzieliłam sos to i tak wyszła dobra:) nie wiem na ile to miał... Pokaż więcej

Nie wiem dlaczego niektórzy tak narzekają...pewnie w ogóle nie robili tej pizzy i są uprzedzeni. Ja zrobiłam :) chociaż troszkę spierdzieliłam sos to i tak wyszła dobra:) nie wiem na ile to miało być osób ale najadłam się ja siostra i jeszcze kumpel:P wszyscy mamy napakowane brzuszki:P

To ciassto ma tylko 1 małą wadę ... czuć mleko... nie jestem jakimś kulinarnym geniuszem wiec nie wiem czy można zastąpić je wodą...kiedyś na pewno spróbuję;) Naprawdę dziękuje za ten przepis:) nigdy więcej drożdży!

Zgłoś 16.11.2008 Szarak

Porazka. To chyba jakis zart kulinarny albo autor ma spaczony gust. Szkoda skladnikow.

Zgłoś 14.12.2008 kucharz19

MNIAM MNIAM Witam wszystkich po co sie wypowiadaja ludzie ze nie dobre. jak nie dobre to pewnie nie umia tego ciasta zrobic ja dodalem pare swoich proporcji i mimo ze robilem ja pierwszy raz to ... Pokaż więcej

MNIAM MNIAM Witam wszystkich po co sie wypowiadaja ludzie ze nie dobre. jak nie dobre to pewnie nie umia tego ciasta zrobic ja dodalem pare swoich proporcji i mimo ze robilem ja pierwszy raz to wyszla dobra jeszcze z winem kozak pozdro

- CIASTO ROBIE PLUS MLEKA TROSZKE WODY, CIASTO SMARUJE SOSEM POMIDOROWYM WLASNEJ ROBOTY

JAK KOMUS WYCHODZI ZAKALEC TO NIECH ODDA PIEC DO NAPRAWY

JAK KOMUS JEDZIE PROSZKIEM DO PIECZENIA TO NIECH GO DA MNIEJ ;))

PYYYCHHAAAA !!!!!

Zgłoś 19.10.2007 edi

wczoraj robilam ta pizze jest super.Ciasto kruchutkie.Na skladniki dalam szynke pieczarki wczesniej usmazone z cebula kukurydze ananasa pokrojonego i ser.Pycha.Wszystkim smakowala.

Zgłoś 03.01.2009 karolcia

dzieki za przepis mama chce na jutro na kolacjie zrobić a ja już szukam pół godz. i nie moge znaleść przepisu bez drożdxy duper wziełam ten bo karzdy komenaż pozytywnie ocenia te ciasto DZIĘKUJ... Pokaż więcej

dzieki za przepis mama chce na jutro na kolacjie zrobić a ja już szukam pół godz. i nie moge znaleść przepisu bez drożdxy duper wziełam ten bo karzdy komenaż pozytywnie ocenia te ciasto DZIĘKUJE!

Zgłoś 08.12.2008 Forest Gump

Pizza wyszła petarda! Jestem szczerze zdumiona negatywnymi opiniami na temat ciasta, kochani to trzeba umiec piec a jak ma sie dwie lewe rączki to nie ma co sie dziwić, że Wam podeszwa wychodzi ... Pokaż więcej

Pizza wyszła petarda! Jestem szczerze zdumiona negatywnymi opiniami na temat ciasta, kochani to trzeba umiec piec a jak ma sie dwie lewe rączki to nie ma co sie dziwić, że Wam podeszwa wychodzi :) Polecam, ciasto cienkie, dopieczone wszędzie, szybko łatwo i przyjemnie!

Zgłoś 31.10.2007 agaciek91

brzmi CIEKAWIE:) chyba dzisiaj coś takiego zrobię...:)nie chce mi się iść po drożdże do sklepu:P