Ciasto z truskawkami - proste i tanie!
Porcje: | Koszt: | Trudność: | Czas: | Kaloryczność: |
---|---|---|---|---|
? | ? zł | prosty | 30 min. | ? |
Składniki:
3/4 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru pudru, odrobina sody, 3 łyżki śmietany, 20 dag margaryny, 1 kg truskawek, 2 galaretki wiśnioweJak przyrządzić:
Mąkę, cukier, sodę, margarynę, śmietanę - wszystko razem wymieszać i zagnieść ciasto. Wylepić nim formę i piec 20 minut w lekko nagrzanym piekarniku. Truskawki pokroić na połówki. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na ciasto ułożyć truskawki i polać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na godzinę.Czas przygotowania:
Plus godzina chłodzenia.
Cukinia faszerowana warzywami i ryżem

Pomidorki koktajlowe z kozim twarogiem
Tak podane pomidorki można zjeść na szybko, podczas rozmowy, a nawet podczas tańca. Przekąski na jeden kęs to sprawdzony pomysł na imprezy domowe lub ogrodowe. Wiosenna pora sprzyja takim spotkaniom. Pomidorki faszerowane delikatnym kozim twarożkiem są doskonałym dodatkiem do wszelakich wędlin i grillowanych mięs.
Komentarze
Zgłoś 27.06.2006 madzik-1977
Muszę spróbować.Tylko zastanawia mnie że ciasto bez jajek.....?
Zgłoś 27.06.2006 Misia
Na początku mnie też to zdziwiło ale okazało się że to możliwe. Zapewniam że ciasto jest wyśmienite!!!!
Zgłoś 23.06.2007 ewelina7
bardzo się zdziwiłam ,ze ciasta bez jajek lecz okazało się to możliwe
Zgłoś 28.06.2010 Dorota
Jak dla mnie za bardzo czuć sodę. Ale mojemu mężowi smakowało
Zgłoś 13.06.2010 Ewcia77
do dupy to ciasto!!!