Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Ciekawe kotlety

Tekst i foto 06-08-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

- kotlety schabowe (sztuk tyle, ile kto zje),
- 15 dag kapusty kiszonej,
- 70 dag pieczarek,
- sól,
- pieprz,
- tłuszcz do smażenia,
- jajko,
- mąka,
- bułka tarta (do panierki).

Jak przyrządzić:

Kotlety zbic na bardzo wąsko (żeby można było przez nie prawie zobaczyc druga stronę kuchni).

Ok. 70 dag pieczarek po obraniu z łupki mielę w maszynce (albo jak kto woli drobno kroję), (odstawic na około 10 minut, odcedzic jeśli za dużo wody i wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Podsmażam 15 minut.



15 dag ( nie wiecej) kisoznej kapusty ( ODCISNĄĆ !!!!!!!!!!!) i posiekac nożem i wrzucić do pieczarek
sól, pieprz ( lub inne wasze ulubione przyprawy ) do smaku

wystygniety faszer zawijamy w ubitego kotleta- panierujemy i smażymy

bardzo ważne jest dobrze odcisnąc kapustę - bo później będzie za kwaskawe

Uwagi:

Bardzo ważne jest dobrze odcisnąc kapustę - bo później będzie za kwaskawe.


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 19.08.2004 CZERWONY KAPTUREK

JAK JE ZAWIJASZ TO CZYMS ZWIAZUJESZ, NIE ROZWALAJA SIE?

Zgłoś 25.08.2004 agnieszka001

zawijasz je w rulon i to co zostało po bokach zakładasz pod spód ( cos w stylu zawijania gołabków) to trudno jest wytłumaczyć pisemnie

nie rozwalają się pokombinuj zawiniecię

Zgłoś 28.08.2004 anusia

hej :) kiedyś chyba coś podobnego jadłam w restauracji ale było bez kapustki. baaaardzo mi smakowało i miałam ochotę zrobić to sama.teraz znalazłam ten przepis.na pewno spróbuje na niedzielny ob... Pokaż więcej

hej :) kiedyś chyba coś podobnego jadłam w restauracji ale było bez kapustki. baaaardzo mi smakowało i miałam ochotę zrobić to sama.teraz znalazłam ten przepis.na pewno spróbuje na niedzielny obiadek.tylko obawiam się tego zawijania albo ze bedzie niedosmażone.ale postaram się. już mi ślinka leci ... napiszę jak smakowało. pozdrawiam :))

Zgłoś 10.09.2004 kaśka

Zrobiłam i wyszły bardzo smaczne. Fajny pomysł na schabowe. Polecam

Zgłoś 21.09.2004 ala

były smaczne!

Zgłoś 13.11.2004 Janinka

Napewno wypróbuję -napewno bedzie smakowało

Zgłoś 08.12.2004 ezopka

Rewelacja.Naprawde były pych.Nawet mojemu małemu bratu smakowały a on jest bardzo wybredny....Super!pozdrawiam

Zgłoś 07.02.2005 aneta

jak dobrze się je zwinie, sklei jajkiem i bulka tarta to na pewno sie nie rozwala:) mięsko musi byc bardzo cieniutkie; na pewno wyjda ok! z samymi pieczarkami bez kapusty tez sa super!

Zgłoś 27.02.2005 Kędziorek (arek)

TO JEST COOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!

Zgłoś 27.05.2005 B&B

Mam pytanie - składniki na farsz są w proporcjach na 4 porcje ? Ile porcji mi z tego farszu mniej więcej wyjdzie ? Pozdrawiam.

Zgłoś 22.06.2005 Ruda

Wszystkim polecam te kotlety.U mnie zrobiły furorę, wszyscy byli zachwyceni a ja jako młoda gospodyni byłam dumna i zadowaolona,że obiad był super.Dzięki za przepis i pozdrawiam.

Zgłoś 01.07.2005 SZALONA

po przeczytaniu przepisu stwierdziłam że muszą być pyszne ale po przeczytaniu komentarzy jestem pewna jak zrobię to napisze jak mi wyszły i jak smakowały pa pozdrawiam mam nadzieje że się nie ro... Pokaż więcej

po przeczytaniu przepisu stwierdziłam że muszą być pyszne ale po przeczytaniu komentarzy jestem pewna jak zrobię to napisze jak mi wyszły i jak smakowały pa pozdrawiam mam nadzieje że się nie rozlecą;-)

Zgłoś 01.08.2005 Dorota

Jak długo kapusta kwaszona ma smażyć się razem z pieczarkami? Z reguły kapusta kwaśna długo jest twarda.

Zgłoś 24.08.2005 HELP!!!!

Nie wiem ile dac kotletow bo nie wiem ile zjem nie wiem co mam robic!!!!!! POMOCY!!!!!

Zgłoś 25.08.2005 Kasik

HELP, rozwaliles/las mnie swoim komentarzem! Dzieki, smiech to zdrowie. :) jeny, jeszcze sie ciesze...dobre

Zgłoś 07.09.2005 Martana

Ja Swinek nie jadam, bo uwielbiam je jako zywe (sa madre i sympatyczne) ale te kotlety wychodza smakowicie w wersji wolowej. Polecam, dobry udziec wolowy albo cielecy i mamy cos w rodzaju zwario... Pokaż więcej

Ja Swinek nie jadam, bo uwielbiam je jako zywe (sa madre i sympatyczne) ale te kotlety wychodza smakowicie w wersji wolowej. Polecam, dobry udziec wolowy albo cielecy i mamy cos w rodzaju zwariowanych zrazow.

Zgłoś 22.09.2005 penelopa

Super,ze znalazlam ten przepis.Ktos mi go polecal,ale nie znalam szczegolow.Spodziewam sie waznego goscia i mam nadzieje,ze wyjda mi i beda smakowaly.Sama jestem ciekawa???

Zgłoś 24.10.2005 Nika

Zrobiłam te kotlety na rodzinny obiad - wszyscy się tym zajadali! Zmodyfikowałam tylko troszkę przepis - farsz zawinęłam nie w kotlety schabowe ale w pierś z kurczaka. Palce lizać!! Polecam!

... Pokaż więcej

Zrobiłam te kotlety na rodzinny obiad - wszyscy się tym zajadali! Zmodyfikowałam tylko troszkę przepis - farsz zawinęłam nie w kotlety schabowe ale w pierś z kurczaka. Palce lizać!! Polecam!

Zgłoś 22.11.2005 7ramzetka

No naprawdę....to bardzo ciekawe kotlety.Polecam.Pychotka:)I nawet się wcale nie rozwalały

Zgłoś 24.12.2005 magda

moze i bedzie dobre spróbujemy

Zgłoś 13.02.2006 GOSIA

TO JEST PYSZNE. MOJA RODZINA CZEKA NA POWTÓRKĘ

Zgłoś 10.03.2006 STATEN ISLAND

SUPER,SUPER ,SUPER....))))))

Zgłoś 15.03.2006 Nederlandia

sa pyszne ale ja je polewam sosem musztardowym wlasnej roboty lub chrzanowym mniam mniam...(oczywiscie z samymi pieczarkami bez kapusty aczkolwiek z kapucha tez pycha.)

Zgłoś 30.03.2006 malomak

te kotlety inaczej są b. pyszne - ja to nazywam zrazami a nadzienie jest za każdym razem inne wymyślane przeze mnie - aby się nie rozwalały należy kupić wykałaczki i przekłuć kotleta zraza by s... Pokaż więcej

te kotlety inaczej są b. pyszne - ja to nazywam zrazami a nadzienie jest za każdym razem inne wymyślane przeze mnie - aby się nie rozwalały należy kupić wykałaczki i przekłuć kotleta zraza by się nie rozpadł - to dobry sposób na wiele potraw, które się nadziewa

Zgłoś 19.04.2006 lena

wlasnie pokroilam pieczary i bede dzialac z dalszymi skladnikami

mam nadzieje, ze wszystko sie uda i moj niunio bedzie zadowolony ze swojej kulawej kucharki :o))

Zgłoś 21.04.2006 Persefona

Gdy czytam przepis ślinka cieknie mi z kącików ust, na pewno spróbuje..

Zgłoś 30.09.2006 monmics

Kotlety są super. Trochę czasochłonne, ale warto. Mężowi bardzo smakowało. No i w końcu to coś innego niż zwykłe kotety schabowe.

Rzeczywiście wcale się nie rozwalają, tylko trzeba dobrz... Pokaż więcej

Kotlety są super. Trochę czasochłonne, ale warto. Mężowi bardzo smakowało. No i w końcu to coś innego niż zwykłe kotety schabowe.

Rzeczywiście wcale się nie rozwalają, tylko trzeba dobrze rozbić.

Następnym razem dodam jeszcze podsmażaną cebulkę.

Zgłoś 04.11.2006 taga32

kotleciki REWELACJA!!! to prawda,że trochę czasu zajmuje ich przygotowanie, ale dla zachwytu mego męża i pieszczoty podniebienia smakiem - warto ten czas poświęcić !! :) Bardzo dziękuję za po... Pokaż więcej

kotleciki REWELACJA!!! to prawda,że trochę czasu zajmuje ich przygotowanie, ale dla zachwytu mego męża i pieszczoty podniebienia smakiem - warto ten czas poświęcić !! :) Bardzo dziękuję za podanie przepisu. Pozdrawiam autorkę (lub autora)

Zgłoś 17.04.2007 aska

a co zrobic z jajkiem i maka ??

Zgłoś 12.05.2007 lucyna

do aska: jajka,mąka oraz bułka tarta są składnikami panierki.Pozdrawiam autorkę przepisu

Zgłoś 22.05.2008 rider_of_the_sun

Dziasiaj zrobiłam je na obiad, pycha!!! Polecam. Tylko do farszu dodałam jeszcze cebulkę.