Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Cielęcina w sosie koperkowym

Tekst i foto KasiulekMysiulek 21-03-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

- 60 dag łopatki cielęcej,
- pół szklanki śmietany,
- szklanka bulionu z kury,
- pęczek koperku,
- olej,
- sól,
- biały pieprz.

Jak przyrządzić:

Cielęcinę umyć, pokroić w kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Olej rozgrzać w rondlu. Wrzucić mięso, smażyć ok. 10 min.. Śmietane wymieszać z bulionem, wlać do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić 15 minut.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.05.2003 kasiulek-mysiulek

acha a późńiej dodać koeprek i dusić 5 minut jeszcze.:)

Zgłoś 05.02.2004 agata

Zrobiłam i było doskonałe. Po prostu rozkosz dla podniebienia, tylko zamiast cielęciny dałam karkówkę, ale i tak mój chłopoak był zachwycony.Gorąco wszystkim polecam!

Zgłoś 16.04.2005 SABA

A CO Z TYM KOPERKIEM?

Zgłoś 28.02.2005 Anzelmo

Cielęcinę przed obsmażeniem dobrze jest pogotować 1/2 - 1 h w rosole (w całości) a następnie pokroić, obsmażyć na maśle i dopiero dodać do sosu. Sos można "użyźnić" zasmażką z masła na... Pokaż więcej

Cielęcinę przed obsmażeniem dobrze jest pogotować 1/2 - 1 h w rosole (w całości) a następnie pokroić, obsmażyć na maśle i dopiero dodać do sosu. Sos można "użyźnić" zasmażką z masła na którym smazyła się cielęcina z dodatkiem łyżki mąki.

Zgłoś 18.01.2006 Czarek_ Tymon

dzis to ugotowałem .... wspaniałe jedzonko i wspaniały przepis wielkie dzieki :)

Zgłoś 15.05.2006 aaa

kurcze!! 1 komentarz i wiecie co z koperkiem!

Zgłoś 23.08.2006 brown-sugar

jak co z koperkiem? dodaj posiekany do sosu/!!!!

Zgłoś 03.10.2006 Ala

Właśnie skończyłam przyrządzać danie. Zamiast łopatek użyłam karkówki. Efekt rewelacyjny!!! Polecam i życzę smacznego ;)

Zgłoś 31.01.2007 stasio samosia

cielęcina ok ale sos bym proponował własny