Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Colonel Collins

Tekst i foto NAGEL ERWIN 08-02-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1 porcja? złprosty5 min.?

Składniki:

- 60 ml bourbon whisky,
- 30 ml soku cytrynowego,
- 20 ml syropu cukrowego.

(Co litra wrzącej wody należy wsypać 1 kg cukru i zagotować. Im dłużej będziemy syrop gotować, tym bardziej zgęstnieje. Następnie należy go schłodzić, przelać do butelki i przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.)

Jak przyrządzić:

Whiskey, sok sytrynowy i syrop cukrowy wlać do szklanki z kostkami lodu i zamieszać. Uzupełnić wodą mineralną (gazowaną) i jeszcze raz krótko zamieszać. Plasterkiem cytryny udekorować krawędź szklanki przekłuwając go szpadką z wisienką.

Jak podawać?

Plasterkiem cytryny udekorować krawędź szklanki przekłuwając go szpadką z wisienką.
Owocowy, słodko-kwaśny napój typu collins na
lato.

Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.