Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Cordon Bleu z warzywami

Tekst i foto Alienka 08-07-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

- 4 duze kotlety cielece,
- sol,
- pieprz,
- 4 plastry sera typu ementaler,
- 4 plastry gotowanej szynki,
- 3 lyzki maki,
- 2 jajka,
- 120g maki,
- 4 lyzki oleju,
- 1 cytryna,
- po 300g groszku i marchwi,
- 2 lyzki masla.

Jak przyrządzić:

W kazdym kotelecie naciac kieszonke, mieso osuszyc, natrzec niewielka iloscia soli i pieprzu. Do kieszeni kazdego koteleta wlozyc po 1 plastrze szynki i sera, spiac wykalaczka. Kotelty obtoczyc w mace, rozmaconym jajku i bulce tartej. Rozgrzac olej na patelni. Kotlety smazyc z kazdej strony przez 5-6 minut. Oczyscic warzywa, marchew pokroic w cienkie plasterki, lacznie z groszkiem zblanszowac, odcedzic. Dodac maslo i delikatnie wymieszac.

Jak podawać?

Kotelty podawac z warzywami i ziemniakami.

Uwagi:

Jako nadzienia mozna uzyc surowej szynki, dojrzalej goudy lub mozzarelli, kaparow, ziol oraz smazonych grzybow.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 09.07.2003 ada

na piec!lubie takie zarcie

Zgłoś 25.03.2005 Vesnna

Zamiast wołowego mozna użyć mięsa z kurczaka(jak w mc donaldzie:P Fajny przepis/