Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Cukinia smażona

Tekst i foto zuza 18-02-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

mała cukinia, bułka tarta, natka selera, sól, pieprz, olej

Jak przyrządzić:

Cukinię umyć, pokroić w cienkie talary (0,5 cm). Obtoczyć w tartej bułce. Delikatnie posypać solą i pieprzem (według uznania). Smażymy 2 min. Następnie usmażone talarki posypujemy pokrojoną natką selera. Smacznego

Potrzebne przybory:

patelnia

Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Danie bardzo proste i tanie.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 22.07.2005 Ala

Pyszne danko !!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 31.07.2005 kropa

no ale chyba z jajem jeszcze sie panieruje, bo bułka nie przylipnie..

Zgłoś 02.08.2005 kicia

a ja robie to tak: robie ciasto jak na nalesniki tylko oczywiscie nie dodaje cukro i maczam talarki cukini w tym ciescie i smaze w duzej ilosci tluszczu naprawde pyszne polecam

Zgłoś 04.08.2005 UniSia

Pyszniutkie ! Polecam ;)

Zgłoś 21.08.2005 gosia

ja cukinię panieruję w jajku i bułce tartej, smażę i podaję z pokrojonymi pomidorkami i cebulką.

Zgłoś 23.08.2005 Gaja

Owszem smaczne,ale może inaczej :kroimy cukinię w krążki ,smarujemy olejem i posypujemy ziołami do grila smażymy z obu stron .Przygotowujemy sos z jogurtu i łyżeczki musztardy dwu ząbków czosnku... Pokaż więcej

Owszem smaczne,ale może inaczej :kroimy cukinię w krążki ,smarujemy olejem i posypujemy ziołami do grila smażymy z obu stron .Przygotowujemy sos z jogurtu i łyżeczki musztardy dwu ząbków czosnku soli i pieprzu.Upieczone cukinie polewamy sosem.SMACZNEGO!!!

Zgłoś 05.09.2005 gosia

mniam mniam pyszna ta cukinia...

Zgłoś 17.09.2005 FrUzIa=)

Cukinia....hmmm mam jej ponatto w domku i niemam co z nia zrobic a ten przepis wykozystalam chyba ze 1000..razy:P:P;)

Zgłoś 21.10.2005 Waldi

A ja robię to tak:

1. Cukinię trę na tarce o dużych otworach, solę, maceruję i odciskam.

2. Mieszam z tartym serem, pieprzem i bułka tartą

3. Smażę uformowane placuszki na z... Pokaż więcej

A ja robię to tak:

1. Cukinię trę na tarce o dużych otworach, solę, maceruję i odciskam.

2. Mieszam z tartym serem, pieprzem i bułka tartą

3. Smażę uformowane placuszki na złoty kolor

4. Mniam, mniam.

Zgłoś 22.11.2005 pupiszonek

ja po prostu kroje i smaze na jasny braz. po usmazeniu odsaczam na recznikach papierowych i sole. MNIAMI

Zgłoś 26.02.2007 jacek

Pycha...spróbuje też przepisu Waldiego :)

Zgłoś 07.04.2012 Agnieszka

..przylipnie, przylipnie, niech tylko soczek puści

Zgłoś 07.04.2012 Agnieszka

..przylipnie, przylipnie, niech tylko soczek puści