Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Czekoladowe truskaweczki

Tekst i foto kicia 09-09-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty120 min.?

Składniki:


1 kg truskawek,
3 tabliczki czekolady (najlepiej białej).

Jak przyrządzić:

Truskawki oczyścic z szypułek.
Czekolady rozpuścić.
Kiedy już czekolada uzyska gładką konsystencję zdjąc z palnika i zanurzać w niej truskawki, następnie ułożyć je na miskę i czekać aż czekolada zastygnie.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:



Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 11.09.2005 ania

proponuję miseczkę z rozpuszczoną czekoladą włożyć do innej miski z lodem do stężenia, a natepnie ponownie ja rozpuścić (czekolade) bedzie miała piękny połysk.

Zgłoś 15.06.2007 Grażka

A ja proponuje tak przygotowane truskawki podac powbijane w stożek ze styropianu do którego wbijamy wykałaczki w odległości mniej więcej truskawki - truskawki wbijamy na wykałaczki ukośnie - nie... Pokaż więcej

A ja proponuje tak przygotowane truskawki podac powbijane w stożek ze styropianu do którego wbijamy wykałaczki w odległości mniej więcej truskawki - truskawki wbijamy na wykałaczki ukośnie - nie obrywamt listków bo są nam niezbędne do ściągania truskawek - Piękna i pyszna dekoracja.