Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Czerwona sałatka

Tekst i foto smakoszek 10-07-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty10 min.?

Składniki:

2 garści pomidorków koktajlowych, 1 czerwona cebula, 1 puszka czerwonej fasoli, 2 łyżki czerwonego octu winnego, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Cebulę kroimy w piórka i zalewamy octem, pozostawiając na 10 min. W tym czasie kroimy pomidorki na połówki lub ćwiartki (możemy także użyć zwykłych pomidorów pokrojonych w kostkę, te jednak puszczają dużo więcej soku). Odsączamy i płuczemy na sitku fasolę. Wszystkie składniki łączymy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Ja do cebuli dodaję jeszcze wyciśnięty ząbek czosnku.

Uwagi:

Pomysł na sałatkę nie jest mój, lecz Nigelli, ale myślę, że wart jest wypróbowania.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.