Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Czosnkowa wg przepisu hiszpańskiego

Tekst i foto Asfoura 21-04-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty12 min.?

Składniki:

Łatwo zapamiętać: ile dużych ząbków czosnku - tyle łyżek oliwy, sztuk pomidorów, szklanek wody, dodatkowo 2-3 cebule, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

4 ząbki czosnku siekamy drobno, rumienimy na czterech łyżkach oliwy, dodajemy 2 posiekane cebule i 4 pokrojone pomidory bez skórki. Gdy zmiękną, zalewamy 4 szklankami wody, przyprawiamy solą i pieprzem lub ostrą papryką i gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut. Przed rozlaniem na dnie talerzy można rozłożyć grzanki.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.