Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

De Volaille

Tekst i foto Monika_2039 27-07-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni45 min.?

Składniki:

- 2 piersi z kurczaka,
- paczka rodzynek,
- 10 dkg masła,
- 20 dkg żółtego sera,
- 1 jajko,
- bułka tarta,
- sól i pieprz.

Jak przyrządzić:

Piersi trochę stłuc (jak na schabowe), posolić i doprawić pieprzem do smaku, posmarowac delikatnie maslem, wlożyć kawełek sera (nieduży), zawinąć jak paszteciki i obtaczać w jajku i bulce. Smażyć.
Najlepiej smakuje na gorąco. Jeżeli ktos nie lubi dań slodkawych, mozna nie dodawac rodzynek.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 06.08.2004 Ima

A co z rodzynkami???

Zgłoś 09.08.2004 monika2039

no tak zapomnialam o rodzynkach Rodzyni takze do srodka ale tylko jesli ktos lubi slodkie danie bo one puszczaja troche sok i de Volaille sa wtedy slodkawe ale rowniez sa smaczne bez rodzynek z... Pokaż więcej

no tak zapomnialam o rodzynkach Rodzyni takze do srodka ale tylko jesli ktos lubi slodkie danie bo one puszczaja troche sok i de Volaille sa wtedy slodkawe ale rowniez sa smaczne bez rodzynek z samym serem

Zgłoś 28.08.2004 margitka

Można też filety zmielić maszynką do mięsa a potem formować ruloniki tak żeby dodatki znalazły się w środku.

Zgłoś 08.09.2004 gohas

dzieki za szybki sposob przyrzadzenia pysznego obiadku. mam polroczne absorbujace dziecko i ciezko jest cos wymyslic szybkiego a zarazem "innego". serdeczne dzieki. ps.maz byl zadowolo... Pokaż więcej

dzieki za szybki sposob przyrzadzenia pysznego obiadku. mam polroczne absorbujace dziecko i ciezko jest cos wymyslic szybkiego a zarazem "innego". serdeczne dzieki. ps.maz byl zadowolony w koncu dostal obiad od razu po przyjsciu z pracy..

Zgłoś 25.11.2004 MARTA

RODZYNKI MOIM ZDANIEM NIE PASUJĄ JA OSOBIŚCIE WOLE DODAĆ DO ŚRODKA PAPRKĘ ŚWIEŻĄ LUB OGURECZKA KISZONEGO

Zgłoś 17.01.2005 Marylka

Pyszne są również jeśli do środka oprócz sera włożymy suszone morele.Trochę egzotyczne ale pychotka.

Zgłoś 27.02.2005 Bubas

Ja tam wolę dodać ogÓreczka, a nie ogureczka :))

Zgłoś 20.03.2005 puca

mozna do srodka dodac tez maslo z natka pietruszki, pycha

Zgłoś 05.04.2005 Aga

ja smaże pieczarki na maśle i wkładam razem z serem i czosnkiem, pychaaaa

Zgłoś 08.05.2005 LUCJAN

to danie robi sie ogyginalnie z masłem ,ale wtedy panierujemy 2 razy9abu nie wyciekło) ,ale mozemy zawinac mazło do plastra sera:)

Zgłoś 21.08.2005 Natka

Co trzeba zrobić by ser nie wyciekł?

Zgłoś 18.10.2005 majka29

no no dzięki ale mi slinka cieknie.... pycha jest jadlam juz nie raz

Zgłoś 31.10.2005 mody

de volaille jest tylko z maslem hehe

Zgłoś 10.02.2006 Marta

polecam również spróbować w takiej formie : do środka włożyć kawałek masła , sera żółtego i pory naprawde pyszne :)

Zgłoś 12.02.2006 olivier santor SZEF KUCHNI

OD KIEDY DO KOTLETA DEVOLAILLE DODAJE SIE SER I RODZYNKI?KOTLET DEVOLAILLE TO WYłąCZNIE PIERś DROBIOWA ROZBITA , PRZYPRAWIONA I NADZIANA MASłEM USMAżONA NA GłęBOKIM TłUSZCZU

Zgłoś 01.03.2006 prima38

Zgadzam się z szefem kuchni> może warto nazwać te pomysly jakoś inaczej,np "pierś drobiowaz niespodzianklą":) podajac to danie synowi tak powiedzialam i o dziwo , jak na niejadka... Pokaż więcej

Zgadzam się z szefem kuchni> może warto nazwać te pomysly jakoś inaczej,np "pierś drobiowaz niespodzianklą":) podajac to danie synowi tak powiedzialam i o dziwo , jak na niejadka...ZJADŁ WSZYSTKO:)

Zgłoś 14.03.2006 mir7go

Czy ma znaczenie ile razy dodatki (np. ser czy maslo) zostaną otoczone filetem? Bo jak raz, to sie chyba szybciej uzmaży niż jak 3 razy do okoła owine koltetem, czy to sie może nie usmażyć w śro... Pokaż więcej

Czy ma znaczenie ile razy dodatki (np. ser czy maslo) zostaną otoczone filetem? Bo jak raz, to sie chyba szybciej uzmaży niż jak 3 razy do okoła owine koltetem, czy to sie może nie usmażyć w środku?

Zgłoś 08.06.2006 pchelka

te dewolaie sa super

Zgłoś 07.09.2006 wiś

hmm no pewnie do srodka jak sie mozna domyslic :P

Zgłoś 12.10.2006 Justi

Ja wiem ,że z serem w środku od zawsze robiłam tzw. szwajcary. Coś się chyba komuś nazwy pomyliły .Więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.Bo Devolaille to jest kotlet z piersi drobiowej który w środku... Pokaż więcej

Ja wiem ,że z serem w środku od zawsze robiłam tzw. szwajcary. Coś się chyba komuś nazwy pomyliły .Więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.Bo Devolaille to jest kotlet z piersi drobiowej który w środku jest nadziany masłem np. z koperkiem lub szczypiorkiem.

Zgłoś 13.11.2006 Oleena

A co zrobic, zeby sie ten kotlet nie rozwinal? Spinacie go czyms?

Zgłoś 06.02.2007 jolanta

No ! agrafką !

Zgłoś 22.11.2008 Black Vatu

JAK BYS MIAŁA JAKIEKOLWIEK POJECIE O KUCHNI TO WIEDZIALABYS ZE DO DE VOLAILLI NIE DAJE SIE NIC WIECE POZA MASLEM BO JAK SIE DODA COS TO WTEDY NIE MASZ PRAWA NAZWAC TEGO DE VOLAIILEM... EHH