Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Diabelska expresowa pomidorkowa

Tekst i foto anima_damnata 06-09-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?15 złprosty15-20 min.?

Składniki:


kostka rosołowa/warzywna i kość na bulion, czosnek 4-6 ząbków, karton soku pomidorowego, bazylia do smaku, 1-3 łyżeczkek sosu tabasco, woda :]

Jak przyrządzić:


Z 1,5 litra wody i kostki rosołowej, tudzież warzyw i kości przygotowujemy bulion (klarowny! więc jeśli gotujemy w sposób tradycyjny należy zdejmować powstającą pianę, a po skończeniu gotowania przecedzić). Do gorącego bulionu dodajemy karton soku pomidorowego, dokładnie mieszamy, zupa powinna pozostawać na małym ogniu, dodajemy bazylię. Może być suszona, ale o wiele lepiej smakują i wyglądją świeże porwane (siekanie zabija aromat) listki. Dodajemy tabasco. Mieszamy. Zdejmujemy z ognia. Rozgniatamy świeży czosnek, najlepiej specjalnym przyrządzonkiem ;] prosto do garnka. Mieszamy i na stół.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Podajemy w bulionówkach/kubeczkach i z nich pijemy. Extra smakuje z diablotkami.

Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 02.06.2006 babcia kleopatra

fajna zupa właśnie ją zrobiłam

Zgłoś 12.11.2006 ziomalka

hejka jak to wygłąda to jest zwykła pomidorowa babciu poradż mi

Zgłoś 04.06.2008 olek

a ine zupy

Zgłoś 04.06.2008 olek

a ine zupy

Zgłoś 31.03.2011 devil on the kitchen

1-3 łyzeczek tabasco.....heh nie do przyjecia.