Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Dietetyczna pierś kurczaka

Tekst i foto maala 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
29 złprosty70 min.niska

Składniki:

1 pierś kurczaka, 3/4 szklanki jasnego piwa, 6 pieczarek, cebula, 2 łyżeczki mąki, 2 łyżeczki śmietany, łyżeczka masła, pół pęczka pietruszki lub koperku, sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Mięso należy natrzeć solą i pieprzem ok. 1,5 godz. przed gotowaniem. Pieczarki i cebulkę pokroić i wymieszać z solą. Mięso ułożyć w parowarze, posypać pieczarkami i cebulą, wlać połowę porcji piwa i gotować ok. 55 minut. Wlać pozostałą część piwa i gotować jeszcze ok. 15 minut. Sos z pieczarkami i cebulką przelać do rondelka, nastepnie włożyć do niego pierś w porcjach i podgrzać w piekarniku lub na gazie. Przed podaniem posypać koperkiem lub pietruszką.

Potrzebne przybory:

deska, nóż

Jak podawać?

Gorącą z ziemniaczkami lub ryżem.

Uwagi:

Potrawa jest bardzo dietetyczna - dla wszystkich, którzy dbają o linię lub zamierzają schudnąć kilka kg, nie rezygnując ze smacznych, mięsnych obiadków. Pięknie pachnie w całym domu, zawiera śladową ilość tłuszczu i węglowodanów, które wpływają na naszą figurę. Polecam tę potrawę każdemu. I mięsożercy, i diabetykowi :)

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 10.07.2006 hunny bunny

i to ma byc dietetyczne?

Zgłoś 10.03.2007 JACEK

to jest naprawde pyszne

Zgłoś 18.09.2006 kasia

zastanawiam się gdzie wlać piwo,skoro mięso i pieczarki z cebulą mają się gotować w parowarze. Może to piwo maa tylko parować a potem przełożyć do niego te pieczarki i cebulę?

Zgłoś 18.01.2008 ...?

piwo, mąka, śmietana, masło... dietetyczne jak cholera;/

Zgłoś 27.06.2011 aaa

Piwo jest do popicia :)