Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Dietetyczna pierś kurza w sosie żurawinowo-imbirowo-pomarańczowym

Tekst i foto burencja 27-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-315 złprosty20 min.niska

Składniki:

Podwójna pierś kurza,
sól, pieprz, trochę sosu sojowego.
Sos:
1 łyżeczka świeżego posiekanego imbiru,
1/2 dużej obranej pomarańczy,
15 dag żurawiny,
szczypta cynamonu.

Jak przyrządzić:

Filet z kurczaka podzielić na 2 części, posolić, popieprzyć, posmarować odrobiną sosu sojowego.
Ugotować na parze.
Wyłożyć na talerz.
Składniki sosu zmiksować, polać mięso.

Jak podawać?

Z młodymi ziemniaczkami i zieloną fasolką.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.