Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Dietetyczne włoskie grzanki z pomidorami i mozzarellą

Tekst i foto Ola 14-06-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1-prosty5 min.niska

Składniki:

Pieczywo chrupkie (kilka kromek np. 4), ser mozzarella [1 op.] (najlepiej light), serek topiony [1 op.], pomidory [1 szt.], zioła prowansalskie (suszone), bazylia (najlepiej świeża, może być suszona), sól, pieprz czarny.

Jak przyrządzić:

Pieczywo chrupkie smarujemy serkiem topionym. Pomidora kroimy w cienkie plastry i układamy na każdej kromce pieczywa. Mozzarellę kroimy w plasterki i również układamy na pieczywie. Posypujemy ziołami, solą i pieprzem. Wkładamy na do piekarnika na ok. 3 minuty. (trzeba uważać bo łatwo można je przypalić). Grzanki można udekorować listkami świeżej bazylii.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.06.2010 o rzeszty

fajne danie, tylko moze bez tych sztucznych serkow topionych?

nie lepiej oliwa albo maselkiem posmakowac, albo nawet niczym, mozarella i tak sie roztopi? :)