Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Farfalle z cukinią

Tekst i foto Igaa 24-08-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-520 złprosty25 min.?

Składniki:

- 1 paczka makaronu farfalle,
- 1 główka czosnku,
- 1 kg cukini (małej),
- 2 kulki mozarelli,
- oliwa z oliwek,
- vegeta/warzywko,
- papryka ostra.

Jak przyrządzić:

Wstawić wodę na makaron, a na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucić posiekany czosnek, vegetę i paprykę ostrą (dość dużo). Lekko podsmażyć uważając żeby czosnek sie nie przypalił. Dodać pokrojoną w plastry cukinię, zwiększyć płomieć i smażyć do momentu kiedy cukinia zmięknie (ale musi być "jędrna"). Makaron ugotowany aldente odcedzić i połączyć z usmażoną cukinią i pokrojoną w kostke mozarellą. Przykryć garnek i odczekać 10 min do momentu, kiedy ser się rozpuści.
Można szamać na ciepło lub zimno.
PYYYCHA!!!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 22.06.2005 Goha

vegeta wogole nie powinna istniec bo na co ona komu wszystko psuje zreszta jest polaczeniem przypraw w sumie to pseudo przypraw gdzie niektore do tego wszystkiego nie pasuja

Zgłoś 09.07.2005 mario

barany jesteście

Zgłoś 18.07.2005 Cecylia

czemu barany?

Główny składnik wegety to glutaminian sodu. Wszędzie go pełno a jest szkodliwy - wzmacnia smak likwidując składniki odżywcze. Dodając wegety albo kostki rosołowej psuje sie ... Pokaż więcej

czemu barany?

Główny składnik wegety to glutaminian sodu. Wszędzie go pełno a jest szkodliwy - wzmacnia smak likwidując składniki odżywcze. Dodając wegety albo kostki rosołowej psuje sie każdą potrawę.

Zgłoś 21.09.2011 Pasja na talerzu

idealne, pyszne, szybkie dania z makaronu www.pasjanatalerzu.blox.pl