Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Farsz, pasta

Tekst i foto trelemorele 29-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
średnia miseczka10 złprosty30 min.niska

Składniki:

pierś kurczaka,
szpinak,
czosnek,
oliwa z oliwek

Jak przyrządzić:

Pierś kurczaka gotujemy z przyprawami na parze,
szpinak smażymy z czosnkiem prasowanym na oliwie z oliwek.
Pierś kurczaka mielimy razem ze szpinakiem,
solimy i pieprzymy, dodajemy przyprawy opcjonalnie, co kto lubi...

Jak podawać?

Najlepiej kolorowo :) zielony już jest, więc odrobina papryczki czy pomidora mile połechce oczy.

Uwagi:

Otrzymaną pastę stosujemy:
po dodaniu jajka - do pulpecików leciutkich gotowanych na parze albo w lekkim sosie bulionowym,
jako nadzienie do naleśników (pycha!),
do smarowania pieczywa,
jako farsz do zrazów itp.,
itd. wg wyobraźni.

Czas przygotowania:

w zależności od wielkości piersi można się zmieścić w 15 min, jeśli szpinak poddusi się jednocześnie.
Oczywiscie to czas farszowy.
Do naleśników, zrazów i pulpecików dodałabym z pół godziny najwyżej.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.06.2006 Martana

Trelemorele - to jest super - hiper mega ence, pozdrawiam, moj mezczyzna tez doklada sie do pozdrowien - zrobilam i smakowalo super!

Zgłoś 20.06.2006 trelemorele

strasznie się cieszę, że smakuje :)

pozdrawiam Was serdecznie :)