Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Fasolka szparagowa po włosku

Tekst i foto DAKY 20-06-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
55 zależy od sezonu:) złprosty10 min.niska

Składniki:

1 kg fasolki szparagowej, oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, ząbek czosnku, sól do smaku.

Jak przyrządzić:

Gotujemy fasolkę. Gdy będzie miękka wyjmujemy i osuszamy. Dodajemy ząbek czosnku, oliwę z oliwek, ocet balsamiczny oraz trochę soli do smaku.

Uwagi:

Bardzo szybkie i super smakuje.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 06.08.2009 Opapołek,

Chyba tu jeszcze nikt nie dotarł. A przecież to, co najprostsze, jest najlepsze! Widzę tu same superlatywy. Dziękuję!

Zgłoś 28.12.2009 Teridu

W ten sam sposób proponuję podać kalafior, brokuły,kapustę , a nawet ziemniaki. Mieszkałam we Włoszech 10 lat.Włosi faktycznie podają prawie wszystkie gotowane warzywa z octem winnym lub balsami... Pokaż więcej

W ten sam sposób proponuję podać kalafior, brokuły,kapustę , a nawet ziemniaki. Mieszkałam we Włoszech 10 lat.Włosi faktycznie podają prawie wszystkie gotowane warzywa z octem winnym lub balsamicznym i oliwą z oliwek.Czosnek i owszem w/g uznania.Podane w ten sposób warzywka są aromatyczne i lekkostrawne.Czasami jednak tęskni się za naszą bułeczką tartą i masełkiem na złocisto.