Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Fasolka ze śmietaną

Tekst i foto Barbara 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
46 złprosty30 min.średnia

Składniki:

1/2 kg fasolki szparagowej zielonej świeżej lub mrożonej, 1 duża cebula, 250 ml śmietany, 2 łyżki oleju, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Fasolkę obgotować w osolonej wodzie, żeby była nie zbyt mięka, na oleju obsmażyć cebulę, lecz jej nie rumienić, włożyć obgotowaną fasolkę i gotować około 5 minut. Dodać śmietanę, sól, pieprz. Zagotować.

Jak podawać?

Podawać z ziemniakami i sztuką mięsa lub danie samodzielne do pieczywa.

Uwagi:

Smaczniejsza, gdy dodamy świeżo zmielony pieprz i gęstą kwaskową śmietanę. Należy również pilnować, aby fasolka nie rozgotowała się podczas obgotowywania. Zyczę smacznego.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 04.06.2008 zuuuuza

brzmi smacznie:)