Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Filet drobiowy w kasztanach

Tekst i foto marron 01-03-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty40 min.?

Składniki:

Puszka 567 g całych kasztanów, 100 g mielonej wieprzowiny, 4 filety drobiowe, 4 cieniutkie plasterki boczku, 1 kostka rosołowa rozpuszczona w 2 szklankach wody, 1 jajko, cebulka szalotka, pietruszka.

Jak przyrządzić:

Do mielonej wieprzowiny dodać jajko, drobno pokrojoną cebulkę, kilka startych na tarce kasztanów, posiekaną pietruszkę. Wszystko dobrze wymieszać. Rozłożyć płasko filety z kurczaka, na każdym położyć po dużej łyżce farszu. Zwinąć każdy filet w rulon, a następnie obtoczyć plastrem boczku. Ułożyć w naczyniu i wsadzić do piekarnika na 20 min w temp. 200 st. C. W połowie pieczenia podlać bulionem i wrzucić resztę całych kasztanów do sosu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.