Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Filety rybne zawijane gotowane

Tekst i foto Barbara 31-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

60 dag filetów z dorsza, morszczuka, mintaja lub innej ryby, 2 cebule, 1 pietruszka, 1 mała marchew, kawałek selera, 1 duża łyżka zielonej pietruszki, sól, 1/2 łyżeczki cukru, 4-5 dag masła lub margaryny, 1 jajko ugotowane na twardo

Jak przyrządzić:

Oczyszczoną włoszczyznę pokrojoną w talarki podgotować w małej ilości wody, dodać sól i odrobinę cukru. Filety razem ze skórką pokroić na porcje, ułożyć je skórą do dołu, posolić i posypać pietruszką lub drobno pokrojoną cebulą. Następnie zwinąć je i spiąć patyczkiem. Tak przygotowane filety włożyć do podgotowanego wywaru i przy bardzo powolnym wrzeniu gotować. Po ugotowaniu wyjąć, odcedzić, polać stopionym masłem i posypać zieloną pietruszką i posiekanym ugotowanym na twardo jajkiem.

Jak podawać?

Podawać z ziemniakami i surówką z białej kapusty.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 02.12.2015 Benjamin

www.coachoutlet.com Soccer Country coachoutlet.com

Zgłoś 06.12.2015 Sandra

Cheap UGGS Sale Online Edmonon Oilers Cheap UGGS Boots

Zgłoś 18.12.2015 Andy

cheap copy jersey wholesale copy jersey