Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Filety z dorsza zapiekane w jogurcie i pieczarkach

Tekst i foto doreeska 07-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni50 min.średnia

Składniki:

1400 g filetów z dorsza lub morszczuka, mintaja,
300 g pieczarek,
3 ząbki czosnku,
1 szt. cebuli,
150 ml jogurtu naturalnego,
100 g żółtego sera,
sok z cytryny, biały pieprz, sól, curry, słodka papryka.


Jak przyrządzić:

Filety, uprzednio ugotowane na parze, skropione sokiem z cytryny, posolić, doprawić białym pieprzem i curry, posypać drobno pokrojonym czosnkiem.
Zapiekać w piekarniku około 15 minut w temperaturze 160 stopni.
Ugotować na parze pokrojone w plasterki pieczarki razem z cebulką. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Na upieczonych filetach rozprowadzić krążki cebuli, polać jogurtem i rozłożyć usmażone pieczarki, posypać startym żółtym serem.
Zapiekać do momentu roztopienia się sera.
Zapieczoną rybę podawać z ziemniakami, posypaną szczypiorkiem oraz świeżymi jarzynami.

Jak podawać?

Podawać z ryżem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 19.06.2013 gość

Wham bam thank you, ma'am, my questions are asnweerd!