Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Flaczki drobiowe

Tekst i foto piotr 31-12-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty90 min.?

Składniki:

Mięso drobiowe, warzywa (marchew, pietruszka, por), groszek zielony, ogórek kiszony, pieczarki, cebula, kostka rosołowa, majeranek, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Ugotować rosół - wyjąć mięso i dodać starte na tarce warzywa (ogórek również), podrumienione na patelni pieczarki z cebulą, niedużą ilość groszku i przyprawy. Mięso najlepiej nie z piersi (robi się mdłe) "poszarpać" wzdłuż włókien i wrzucić ponownie. Całość podgotować chwilę na małym ogniu.

Potrzebne przybory:

garnek, patelnia, nóż, tarka do jarzyn

Uwagi:

Ilość produktów "na oko" - według gustu, jedynie ogórek kiszony tylko jeden, by nie zrobić ogórkowej:) Połączenie smaków rosołu z pieczarkami, leciutko zakwaszone ogórkiem i przesiąknięte majerankiem - rewelacja. Smacznego:)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 02.01.2007 Marta

To maja być flaczki????

Zgłoś 11.08.2008 TomajPL

Kolejny robi flaczki z groszkiem! Żenada...