Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Frytki rybne

Tekst i foto atomówka22 11-11-2002

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4 porcje? złprosty60 min.średnio dużo

Składniki:

- 60 dkg filetów rybnych dowolnej ryby,
- 1 szklanka mąki,
- 1 jajko,
- szczypta chili,
- szczypta soli,
- olej.

Jak przyrządzić:

Rybę oczyścić, umyć,osączyć i pokroić w paski przypominające kształtem frytki. Mąkę wymieszać z 1/2 szklanki wody, jajkiem,chili,solą i dwoma łyżkami oleju. Ciasto ubić trzepaczką na jednolitą masę. Frytki rybne maczać w cieście i smażyć na oleju.

Jak podawać?

Potrawę podawać z ketchupem, lub wedle uznania.
Życzę i smacznego i pozdrawiam!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.11.2002 bober

te frytki zrobiłem na objad były ok.powiedzieli skąd masz ten przepi z internetu dlatego teraz często odwiedzam tę stronę dzięki naprawde fajny przepis

Zgłoś 08.07.2004 Michał

Zapraszam na szczupaka w czosnku lub sandacza w koperku !! wiecej informacji pod nr 0 29 596 03 24

Zgłoś 01.09.2006 PRAWDZIWA Martana

Do takich experymentow najlepsza jest mrozona panga, delikatna, smaczna, bez osci, polecam i pozdrawiam. (Was i pange)