Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

GBuła czosnkowa

Tekst i foto kristoff 06-06-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty5-15 min.?

Składniki:

bułki (kajzerki), masło - 1 kostka (masło roślinne), czosnek - kilka ząbków (6-7), ser żółty 20-30 dag, sól, pieprz

Jak przyrządzić:

W misce wymieszać masło ze startym żółtym serem oraz wyciśniętym czosnkiem, lekko doprawić. Przekroić bułkę na pół, wysmarować obie połowy w miarę grubo (bez przesady), złączyć połowy ze sobą, owinąć dokładnie folią aluminiową i położyć na grilla.

Potrzebne przybory:

folia aluminiowa

Jak podawać?

Jako dodatek do potraw z grilla, zamiast pieczywa

Uwagi:

Zamiast czosnku można zastosować sól czosnkową. Proporcje: radzę dobierać ilość czosnku wedle uznania (mniej lub więcej czosnku).
Bułki szybko dochodzą, więc trzeba kontrolować sytuację (przewracać w miarę często) by nie jeść węgielków zamiast bułek.
Taka ilość składników jest na sporą ilość bułek, więc można zmniejszyć ilość składników.

Czas przygotowania:

Smacznego i powodzenia
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.08.2005 jagna

moj mąż też szybko dochodzi :-)))))))))))

Zgłoś 11.01.2006 Martana

Drogi Autorze, po pierwsze - TO JUZ JEST POTRAWA Z GRILLA a po drugie - TO JEST JUZ PIECZYWO!

Mysl o tym co piszesz i nie pij tyle:)

Zgłoś 25.06.2006 VAsco

Jagna a ty tez... Chyba pomylilas fora bo to o kulinariach a nie o seksie. Pozdrow meza.

Szybko Dochodzacy...

PS. Sprzedam ogiera... On nigdy nie dochodzi...