Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Gotowane warzywa z czosnkiem i oliwą

Tekst i foto Iwona 09-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
6 20 złprosty15 min.bardzo niska

Składniki:

marchew (najlepiej mała mrożona 1/2 op.), brokuł(1 szt.), fasolka szparagowa (30 dag), młody ziemniak (5-6 szt.), papryka w trzech kolorach (po 1 szt. każdego koloru), kabaczki (2 małe)

Jak przyrządzić:

Warzywa ugotować na parze,
po ugotowaniu pokroić na mniejsze części.
Rozgrzać oliwę,
podsmażyć na niej czosnek krojony w plasterki.
Dołożyć pokrojone warzywa i wymieszać.

Potrzebne przybory:

naczynie do gotowanie na parze (może być też w wodzie), patelnia

Jak podawać?

Prosto z patelni, potrawa przygotowana na świeżo smakuje najlepiej, bardzo aromatyczna. Podawać posypane świeżą bazylią.

Uwagi:

Smaczne, zdrowe, łatwe... Smacznego!

Czas przygotowania:

Czas potrzebny na ugotowanie warzyw
+ 3 min na podsmażenie na patelni całości.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.07.2008 evka

to gotowane, czy smażone? bez wyrazu

Zgłoś 19.03.2014 hermes handtaschen

hermes handbag organizer Czarna Oliwka - Gotowane warzywa z czosnkiem i oliwą

hermes handtaschen http://5910wan.com/hermes-handtaschen-hermes-shop-dortmund-6827.asp

Zgłoś 09.05.2015 RB4175

For your reference, .

RB4175