Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Grecka jajecznica

Tekst i foto KasiuniaW 18-10-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
26 złprosty10 min.niska

Składniki:

4 jajka, ser feta (pół opakowania), pieprz, łyżka masła.

Jak przyrządzić:

Masełko rozpuść na patelce, wbij jajeczka i wypłukaną pod zimną wodą, pokrojoną w kostkę fetę, pieprz. Gotowe. Smacznego!

Uwagi:

Pyszne śniadanko. Można dodać sól, ale lepiej wcześniej spróbuj, bo feta jest słona. Jest kilka wariacji na ten temat. Można dodać szczypiorek, pokrojonego pomidorka lub pokrojone w plastry ugotowane ziemniaki. W każdej wersji można palce lizać. Przepis ten mam od mojego chłopaka Greka. Do tego pasuje świeży, wiejski chleb.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.11.2010

tak tu sie musze zgodzic, do jajecznicy zaiste mozna dodac cokolwiek ktokolwiek lubi ;) ale dziekujemy, ze nam o tym przypomnialas :)