Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Grzyby leśne inaczej

Tekst i foto Justyna 18-09-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty45 min.?

Składniki:

1 durszlak sparzonych grzybów leśnych (podgrzybki, borowiki), 1/2 szklanki octu, 1/2 szklanki oliwy, 1/2 szklanki wody, 3 cebule, 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 4 łyżeczki cukru, 3 łyżeczki soli, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz do smaku.

Jak przyrządzić:

Ocet, oliwę, wodę wlać do garnka, dodać pokrojoną w piórka cebulę, koncentrat pomidorowy, cukier, sól, ziele angielskie i liście laurowe (ilość według uznania). Doprowadzić do wrzenia, gotować ok. 5 minut, mieszając, dodać grzybki i gotować ok. 10 minut, cały czas mieszać. Zjeść lub rozlać do słoiczków i pasteryzować metodą tradycyjną.

Jak podawać?

Danie do podawania na zimno lub na ciepło. Mnie bardzo smakuje :-). Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 27.02.2007 halun

nie dobre.miałem biegunke

Zgłoś 15.10.2006 Magda

Na zimno tak ale na ciepło ? "ocet"

Zgłoś 05.10.2007 Benita

O takim przepisie jescze nie słyszałam hm..Nie lubie wogóle grzybów w occie ;((Przepis wydaje mi się dośc ciekawy.Smacznego !!!

Zgłoś 17.09.2010 jhj

hjhjhj