Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Gulasz z żołądków kurczaka

Tekst i foto Niuniulek 25-08-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

1 kg pieczarek, 1 kg żołądków z drobiu, słoiczek koncentratu pomidorowego, 2 cebule, 3 marchewki, seler, korzeń pora, natka pietruszki, pieprz i sól do smaku.

Jak przyrządzić:

Pieczarki umyć i pokroić w paski. Żołądki oczyścić z błon, umyć, pokroić w paski i podsmażyć na oleju. Pieczarki obgotować przez 20 minut. Cebule pokroić w kostkę i obsmażyć. Pieczarki i żołądki zalać wodą i gotować do miękkości (ok. 1 godz.), włożyć koncentrat, przyprawić, na końcu zaprawić wodą z mąką.

Jak podawać?

Podawaćz ryżem, ziemniakami lub pieczywem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 10.01.2012 DTGUvASoTBiZcNg

Thanks for introducing a lttile rationality into this debate.

Zgłoś 25.08.2006 ewelosa

hmm a te warzywa to pewno w kosteczkę i dodać tak zeby sie ugotowały z zołądkami i pieczarkami do miękkości :)

Zgłoś 08.05.2008 arturek

z tym korzeniem pora to taki żart chyba prawda :):)

Zgłoś 18.06.2013 gość

If you're readnig this, you're all set, pardner!