Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Gulasz ze śliwką suszoną

Tekst i foto ELA 07-11-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
825 złprosty45 min.?

Składniki:

1 kg filetów drobiowych, 6 dużych cebul, 4 ząbki czosnku (w całości), pół torebki śliwek suszonych, 1 słoik keczupu, pół kostki masła, sól, pieprz, papryka mielona.

Jak przyrządzić:

Filety kroimy w kostkę i smażymy na większej patelni, dodając sól, pieprz, trochę vegety i oleju. W tym samym czasie na drugiej patelni rozpuszczamy masło, kroimy cebulę w grubsze plastry i smażymy razem z obranym czosnkiem. Gdy cebula będzie zeszklona, dodajemy do mięsa, również wrzucamy pokrojone śliwki suszone. Przyprawiamy jeszcze papryką i dodajemy po chwili keczup według uznania, żeby potrawa się zagęściła. Polecam gorąco, jest to przepyszny gulasz.

Jak podawać?

Potrawę podawać z ryżem.

Uwagi:

W tej potrawie używamy masła śmietankowego, a śliwki suszone wyglądają w potrawie jak grzyby, smak niesamowity.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.11.2007 Ania

Znam ten przepis, gulasz jest przepyszny! Polecam!

Zgłoś 08.12.2007 scatterbrained

właśnie zajadam się tą potrawą i musze przyznać, że nawet takiemu beztalenciu kuchennemu jak mnie kurczaczek wyszedł jak sie patrzy! PYCHA!!! Polecam rownież jako potrawę do zabrania do pracy, b... Pokaż więcej

właśnie zajadam się tą potrawą i musze przyznać, że nawet takiemu beztalenciu kuchennemu jak mnie kurczaczek wyszedł jak sie patrzy! PYCHA!!! Polecam rownież jako potrawę do zabrania do pracy, bo łatwo można ją przechować w plastikowym pojemniczku i przetransportowac do pracy :) Jeszcze nie raz wroce do tego przepisu.

Zgłoś 13.12.2007 ELA

Bardzo się cieszę że gulasz ze śliwką smakuje, zapomniałam dodać w przepisie że ta potrawka gulaszowa jest również bardzo dobra na zimno! SMACZNEGO

Zgłoś 25.04.2012 mamusia

jest boski.