Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Halibut w warzywach

Tekst i foto magi83 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
420 złprostyok. 30 min.niska

Składniki:

0,5 kg filetów z halibuta,
mrożonka warzywna lub wg swojego uznania warzywa, np.: kalafior, brokuły, marchew, groszek, brukselki itd. - w sumie ok. 1 kg,
20 dag sera żółtego,
ryż - 2 torebki po 100 g,
2 łyżki oleju, przyprawy

Jak przyrządzić:

Na spód naczynia wlewamy olej i wykładamy go przyprawionymi filetami, tworząc pierwszą warstwę potrawy, następnie wykładamy odmrożone warzywa (w przypadku świeżych należy podgotować je trochę) i dusimy na parze ok. 20 min, następnie wykładamy trzecią warstwę, tj. ryż ugotowany w kurkumie, zasypujemy serem i dusimy ok 5 min.

Uwagi:

Przyprawy można dodawać wg gustu - majeranek, bazylia, papryka itd.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.