Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Herbaciany duet z soli i łososia podany na grillowanej cukini

Tekst i foto H2O 11-10-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-prosty15 min.średnia

Składniki:

150 g łososia, 150 g filetów soli, 4 saszetki białej herbaty, sól morska, pieprz biały, rozmaryn, 1 cukinia, 2 łyżki oliwy.

Jak przyrządzić:

Łososia i solę pokroić na cienkie paski, oprószyć dokładnie herbatą, solą, białym pieprzem, połączyć razem tworząc plecionkę, odstawić na kilka godz. w chłodne miejsce. Następnie piec ok. 10 min. w temp. 130 st. Cukinię pokroić w plastry, oprószyć solą, rozmarynem, usmażyć na ryglowanej patelni lub grillu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 19.06.2013 gość

That saves me. Thanks for being so senslibe!