Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Hot dogi z pyrami

Tekst i foto SZO 09-01-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
-5 złprosty20 min.-

Składniki:

Ziemniaki, parówki, mąka, olej, bułka tarta, jajko.

Jak przyrządzić:

Gotowane ziemniaki miesza się tak jak na kopytka z mąką. W to ciasto zawija się wzdłuż przecięte parówki. Następnie obtacza się to w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju, może być oliwa (jak kogo stać, jak kto woli zdrowiej będzie.

Potrzebne przybory:

Patelnia, stolnica, garnek, stół.

Jak podawać?

Polecam z keczupem, sosem lub surówką.

Uwagi:

Nauczyłam przygotowywać tę potrawę swojego faceta, teraz robi ją co najmniej raz w tygodniu. Sprawdza się.

Czas przygotowania:

W zależności od możliwości.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.