Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Indyk w folii

Tekst i foto Lila 27-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15-20 min.niska

Składniki:

pierś indyka, przyprawy: czosnek, przyprawa do mięs, bazylia

Jak przyrządzić:

1 pierś indyka wyklepać i dodać przyprawy: czosnek, przyprawę do mięs, może być też bazylia:)
Przyprawioną pierś owinąć w folię i położyć na patelnię, która wypełniona jest wodą. Dusić pod przykryciem przez 15-20 min.

Jak podawać?

Podawać z ryżem i warzywami.

Uwagi:

Jest to bardzo szyba potrawa i bardzo pożywna.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 16.11.2012 Dora

no sorry, ale chyba nigdy na oczy nie widzialas piersi z indyka. to kawal miecha jest. poza tym indyk musi sie dlugo dusic, zeby byl smaczny.