Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Jajecznica Tunisia na ostro

Tekst i foto Zejd 16-06-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
25 złprosty10 min.-

Składniki:

4 jaja, 1 puszka tuńczyka sałatkowego w sosie własnym, 1/2 cebuli, łyżka oliwy z oliwek, harissa lub pieprz cayenne lub chilli w proszku, sól pieprz.

Jak przyrządzić:

Na patelni rozgrzewamy oliwę wrzucamy i przesmażamy drobno posiekaną cebulkę. Tuńczyka odsączamy zlewamy cały sos do zlewu, następnie odkładamy patelnię, a bok wbijamy 4 jajka, wrzucamy tuńczyka, pół łyżeczki harissy lub innej ostrej przyprawy, sól i pieprz wg uznania, wszystko mieszamy i na ogień na ok. minutę.

Jak podawać?

Gorącą od razu na stół.

Uwagi:

Proste i bardzo pyszne, polecam dla osób lubiących ostre potrawy, idealne na śniadanie. Przepis jest mój ale zainspirowany pysznościami, które miałem okazję kosztować w Tunezji. Pozdrawiam i życzę smacznego.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.06.2012 edCoQXhRCqTDGbK

lackstone - Alez nam sie podobaja te zdicjea! Dziekujemy wam strasznie Smoki za ten Dziki Poniedzialek!!! Sesja trwala 12 godzin ale poczulismy to dopiero po powrocie do domu. To byly jednodniow... Pokaż więcej

lackstone - Alez nam sie podobaja te zdicjea! Dziekujemy wam strasznie Smoki za ten Dziki Poniedzialek!!! Sesja trwala 12 godzin ale poczulismy to dopiero po powrocie do domu. To byly jednodniowe wakacje z wami! Tym bardziej nie mozemy sie doczekac naszego slubu (a moze tez w gaciach?)!!!Pozdrawiamy was mocno i do zobaczenia Pozdrawiamy Magde i Konrada!! -Narzeczeni w gaciach

Zgłoś 17.06.2010 konczita

to moze byc dobre, mozna nawet jeszcze jakies zielonosci dorzucic :)

jakie jeszcze pysznosci jakdlas w tunezji?

ach, jak mi brakuje ciekawego, egzotycznego jedznia ...