Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Jajka na parze z groszkiem

Tekst i foto ADAM 08-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
55 złprosty18 min.średnia

Składniki:

5 jaj,
szklanka mleka,
2 łyżki masła,
łyżka tartej bułki,
koperek,
25 dag zielonego groszku konserwowego,
cukier,
sól,
przyprawa do zup

Jak przyrządzić:

Jaja ubijamy dokładnie trzepaczką, dodając mleko, posiekany koperek i przyprawy.
Pięć filiżanek żaroodpornych smarujemy masłem, wysypujemy tartą bułką, wkładamy zielony groszek i zalewamy masą z jaj.
Filiżanki szczelnie zamykamy i gotujemy na parze.

Potrzebne przybory:

parowar, żaroodporne filiżanki

Jak podawać?

Ugotowane jaja wykładamy na ryż, który również gotujemy na parze. Danie podajemy z zieloną sałatą.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.