Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Jarzyna z jajem

Tekst i foto agata 29-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
410 złprosty20 min.230 kcal

Składniki:

pół kalafiora,
pół brokuła,
1 por,
3 marchewki,
30 dag mrożonej fasolki szparagowej,
2 łyżki oliwy,
sól i pieprz,
4 jajka,
1 łyżka masła,
natka

Jak przyrządzić:

Brokuły i kalafior podzielić na różyczki i wrzucić do szybkowaru, gotować ok. 5 min razem z fasolką i marchewką i resztą warzyw. Następnie przesmażyć, podlać wrzątkiem, dusić 5-10 min, przyprawić. Na drugiej patelni usmażyć jaja sadzone i oprószyć przyprawami, podawać z warzywami.

Jak podawać?

Z jajem:)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.