Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kapusta nadziewana puree kasztanowym

Tekst i foto marron 01-03-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
6? złprosty45 min.?

Składniki:

Puszka 440 g puree z kasztanów, 12 liści kapusty, 300 g farszu na kiełbaski, 300 g mielonej cielęciny, 300 g mielonej wołowiny, 2 ząbki czosnku, 2 jajka, pietruszka, sól, pieprz, 6 plasterków chudego boczku, oliwa z oliwek.

Jak przyrządzić:

Gotować liście kapusty 10 min w osolonej wodzie. Odsączyć liście, wyłożyć na ściereczkę. Przygotować farsz: podsmażyć na złoto posiekany drobniutko czosnek, dodać trzy rodzaje mięsa, pietruszkę. Zdjąć z ognia, ostudzić , dodać 2 jajka i puree kasztanowe, wcześniej podgrzane w kąpieli wodnej z odrobiną mleka. Położyć dużą łyżkę tej mieszanki na każdy liść kapusty . Zamknąć liść, okręcając każdy połową plasterka boczku. Przymocować wykałaczką lub innym szpikulcem. Ułożyć w naczyniu, polać oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika na 45 min, piec w temp. 220 st. C.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.