Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kapusta z fasolą (Winiary)

Tekst i foto Winiary --

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
8 porcji? zł-30+120 min.134 kcal / porcja

Składniki:

- przyprawa do zup, sosów, sałatek WINIARY,
- 200 g białej fasoli,
- 1 kapusta biała (1kg),
- 1 cebula,
- 2 łyżki masła,
- 1 łyżka mąki,
- 1 łyżka octu,
- sól, cukier, pieprz.

Jak przyrządzić:

Fasolę namoczyć (najlepiej na noc),ugotować. Kapustę poszatkować, ugotować. Cebulę obrać, zeszklić na maśle, dodać mąkę. Zasmażyć. Kapustę odsączyć, połączyć z fasolą i zasmażoną cebulą. Doprawić octem, Przyprawą, solą, cukrem i pieprzem. Zagotować.

Uwagi:

Kapusta jest smaczniejsza na drugi dzień.

Czas przygotowania:

Czas przygotowania: 30 minut.
Czas oczekiwania: 2 godziny.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 07.01.2003 darek

wyglada ciekawie

Zgłoś 13.02.2007 Beatka

Nawet to smaczne,brakuje mi do tego tylko karpika

Zgłoś 22.12.2010 El. K.

To jest smakowite !!!!! Zrobilam jednak z kapusta kiszona , nie jak

Panstwo podajecie - z biala.

Uklony !!