Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kapusta zasmażana

Tekst i foto Tomek007 11-11-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3-47 złśredni40 min.-

Składniki:

1 kg kapusty kiszonej,
1 garść suszonych grzybów,
1 kostka rosołowa,
0.5 kostki grzybowej,
1 liść laurowy,
2 szklanki wody,
sól i pieprz,
3 łyżki śmietany,
2 cebule.

Jak przyrządzić:

Kapustę zagotować. Następnie odcedzić i dać do garnka. 1 kostkę rosołową rozpuścić w 2 szklankach wody i dodać do kapusty. Grzyby pokroić i dodać do kapusty gotować na wolnym ogniu. W między czasie obrać 2 cebule pokroić je na drobne i podsmażyć na (maśle lub smalcu) do zrumienienia dodać 2 łyżki mąki do cebuli i podsmażyć chwilę. Cebulę z zasmażką dodać do kapusty i zamieszać. Następnie dodać 0.5 kostki grzybowej. Zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki śmietany całość zamieszać. Do smaku dodać liść laurowy, Vegetę, sól i pieprz
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 04.01.2010 danusia

Dziś zrobiłam schabowego z tą kapustą i mój mąż powiedział-TO JEST MISTRZOSTWO ŚWIATA.!!!!!!!!!!!!!naprawdę bardzo dobra.Polecamy