Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

karczek a`la boss

Tekst i foto vanderboss 09-07-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
5-636 złprosty? min.mało

Składniki:

- karczek 1 kg,
- zioła,
- 0,5 l spirytusu,
- jajko,
- majonez,
- oliwa z pierwszego tłoczenia,
- papryka,
- czosnek,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić:

Karczek kroimy w platry 1,5 cm, przygotowywujemy wywar ze spirytusu ziół, jajek, majonezu, czosnku. Doprawiamy papryką, solą i pieprzem, mieszamy. Zalewamy karczek i chowamy w zimnym miejscu na około dwa lata - najlepiej w lodówce.

Jak podawać?

Potrawę należy spożyć w przeciągu 1h od upieczenia, nie próbować mięsa na grillu, grozi poparzeniem.

Uwagi:

Po dwóch latach karczek ma 60 procent, nie podawć dziecią, przepijać piwem.

Czas przygotowania:

24 miesiące.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.07.2004 kucharz

super soczyste i smaczne sam próbowałem mniammmmmmm

Zgłoś 20.07.2004 marlowe_

polecam super sprawa zwłaszcza to pół litra spirytusu ;)

Zgłoś 27.07.2004 majkelek

zrobiłem to sam bez rodziców-prawda mozna się poparzyć

Zgłoś 16.09.2004 dociekliwy

jakim cudem udalo wam sie zrobic w tydzien to na co ponoc trzeba czekac 2 lata? troche nie jestem sobie w stanie tego wyobrazic, nieprobowalem tego przepisu, 2 lata to stanowczo za duzo, poza ty... Pokaż więcej

jakim cudem udalo wam sie zrobic w tydzien to na co ponoc trzeba czekac 2 lata? troche nie jestem sobie w stanie tego wyobrazic, nieprobowalem tego przepisu, 2 lata to stanowczo za duzo, poza tym spirytus ma tendencje do parowania ;)

Zgłoś 23.08.2005 cierpliwy

....czekam......

Zgłoś 24.08.2005 kura

ja tez

Zgłoś 14.02.2006 Komandos Bambus

ja proponuje kiełbase z grilla, robi się ją tak, że się ją zostawia na dwa miesiące w wilgotnym ciepłym miejscu, a potem piecze na grillu, efekty są wspaniałe! Znajomy odkrył, że ma siedem palcó... Pokaż więcej

ja proponuje kiełbase z grilla, robi się ją tak, że się ją zostawia na dwa miesiące w wilgotnym ciepłym miejscu, a potem piecze na grillu, efekty są wspaniałe! Znajomy odkrył, że ma siedem palców u jednej ręki, szkoda, że potem zmarł...

polecam, smacznego

Zgłoś 03.05.2006 ewka

Zgłoś 20.05.2006 smakosz

....... umrę z głodu ......... :(

Zgłoś 30.04.2008 drunko

za ta cene to nawet spirytusu nie kupisz a jesli nawet to spirol potem trezba wylac bo sie do niczego nie przyda wymysl cos nowego