Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Karczek z suszonymi śliwkami

Tekst i foto Nelly 07-02-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty80 min.?

Składniki:

karczek (ok.1 kg), suszone śliwki kalifornijskie, sól, pieprz, wegeta.

Jak przyrządzić:

Karczek (w kawałku) nacinamy ze wszystkich możliwych stron nożem. W powstałe otwory wpychamy suszone śliwki. Mięso wkładamy do rondla (brytfanki). Solimy, pieprzymy, posypujemy wegetą. Dusimy pod przykryciem ok. 1 godz podlewając małą ilością wody, by się nie spaliło. Po upieczeniu kroimy na plastry. Można podawać na gorąco i na zimno.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 18.07.2005 Sztookrota

znałam ten przepis juz wczesniej, jednak go zapomniałam i musze powiedzieć iż Karczekk z suszonymi sliwkami to danie bardzo wykwintne najlepsze do wina, nieporównywalne do żadnego innego miesa i... Pokaż więcej

znałam ten przepis juz wczesniej, jednak go zapomniałam i musze powiedzieć iż Karczekk z suszonymi sliwkami to danie bardzo wykwintne najlepsze do wina, nieporównywalne do żadnego innego miesa i naprawde, naprawde dobre. Wbrew pozorom wcale nie jest drogie, a przyjemność z jedzenia go jest naparwde ogromna! ja własnie skonczyłam go jeść i wszyscy moi znajomi sa bardzo zadowoleni;) Pozdrawiam, dziekuję za przepis i zycze smacznego:)

Zgłoś 18.12.2005 sew

sprubujemy opowiemy jak go zjemy