Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Karkówka marynowana w piwie

Tekst i foto marek 12-07-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
5 porcji35 złśredni? min.średnio dużo

Składniki:

1kg.karkówki 1l.piwa sól,papryka ostra. czosnek swieży, pieprz, majeranek.

Jak przyrządzić:

Kroimy karkowke w grube plastry posypujemy przyprawami i wcieramy je zostawiamy na 24godz. w chlodnym zacienionym miejscu (lodówka ) piwo wlewamydo garnka i wkładamy karkówke i zagotowujemy wszystko po zagotowaniu wkladamy karkówke na gril i smażymy na malym ogniu ( aby byla soczysta ) !!!! SMACZNEGO!!!!

Potrzebne przybory:

Garnek , gril węgiel , karkówka , PIWO.

Jak podawać?

Na talerzu (może być koryto).

Uwagi:

Nie dla dzieci.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.07.2003 wojtek3

a fuj gotowac karkowke??? rozumiem zeby zostawic na noc w piwie ale zeby gotowac piwko??

Zgłoś 17.09.2003 KRN

Uwaga w 'Uwagach' jest najlepsza :-)))

Zgłoś 31.10.2003 smakoszka-piwoszka

a co się robi z tym piwkiem

Zgłoś 05.12.2003 ronin-76

co jak co ale żeby marnować tyle piwa zgroza

Zgłoś 25.02.2004 Gruby

Zrobiłem to, zjadliwe, ale piwko nie do użytku. A smród w kuchni jak w gorzelni.

Zgłoś 14.05.2004 Piotr

Marynowanie w piwie rozumiem ,ale to gotowanie przed grilowaniem?

Zgłoś 21.06.2004 Kajetan

Chlop nie ma pojecia co znaczy slowo marynata...

Ja polecam do karkowki taka prosta rzecz: czosnek- zabek, aceto balsamico-100g, sos sojowy-100, oliwa badz tez olej-200, musztarda-lyzeczk... Pokaż więcej

Chlop nie ma pojecia co znaczy slowo marynata...

Ja polecam do karkowki taka prosta rzecz: czosnek- zabek, aceto balsamico-100g, sos sojowy-100, oliwa badz tez olej-200, musztarda-lyzeczka, sol, pieprz, ziola swierze ewentualnie suszone.

Karkowke rozbic niemal na wior i moczyc w zalewie jeden dzionek.

A browarka max. temp 7C lac prosto w przelyk, nasmakowawszy sie mieskiem!

Zgłoś 01.11.2004 ewand38

Chętnie bym sprubował ale boję się troche bo mam zaszyty

"Esperal"

Zgłoś 25.05.2005 wolek

A coto za aceto balsamico?A może tak jabolos kwasioros?

Zgłoś 17.06.2005 fizjo2

aceto balsamico to najzwyczajniejszy w swiecie ocet balsamiczny!!!!!!!!!! Delikatniejszy niz zwykly ocet, no i z przyprawami!! sUPER SPRAWA do róznego rodzaju potraw z octem -marynat, sałatek it... Pokaż więcej

aceto balsamico to najzwyczajniejszy w swiecie ocet balsamiczny!!!!!!!!!! Delikatniejszy niz zwykly ocet, no i z przyprawami!! sUPER SPRAWA do róznego rodzaju potraw z octem -marynat, sałatek itd POLECAM:)

Zgłoś 30.06.2005 jacek

Zgadzam się, że piwko stosowane doustnie (ewentualnie niewielka ilość do polania potrawy podczas pieczenia) daje dużo lepsze wrażenia smakowe. Gotowanie karkówki przed jej grilowaniem, to profan... Pokaż więcej

Zgadzam się, że piwko stosowane doustnie (ewentualnie niewielka ilość do polania potrawy podczas pieczenia) daje dużo lepsze wrażenia smakowe. Gotowanie karkówki przed jej grilowaniem, to profanacja;) A co do octu balsamicznego, to jedyny problem, to jego cena

Zgłoś 03.08.2005 GS. Koszalin

Nigdy nie obgotywałem karkówki. Nie więcej niż 1.5 cm. .Stosuję do grilowania kopułę termiczną od swojego woka. 32 cm średnicy. do wydobycia aromatu i rozpulchnienia ścięgin można nakryć kopułą ... Pokaż więcej

Nigdy nie obgotywałem karkówki. Nie więcej niż 1.5 cm. .Stosuję do grilowania kopułę termiczną od swojego woka. 32 cm średnicy. do wydobycia aromatu i rozpulchnienia ścięgin można nakryć kopułą z folii aluminiowej. Do tego gałązki jałowca specjalnie chodowanego? co Wy na to?

Zgłoś 10.08.2005 Wiking

Ta Karkówka naj lepiej smakuje w korytku.

Zgłoś 19.08.2005 ardo

Mam pytanie? Tu chodzi o karkówkę wieprzową czy wołową ?

Zgłoś 04.05.2006 Tulipania

wątpię żeby to miało jakiś smak, to napewno nie jest żadna marynata ja tu żaednego smaku nie czuje

Zgłoś 03.10.2006 smakosz-piwosz

jak to jest najlepsze zarcie. nie ma nic lepszego. to mój przysmak. poprostu trzeba spróbowac...