Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Karkówka

Tekst i foto Agnes 07-11-2011

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty--

Składniki:

1kg karkówki, ok. 1 kg pieczarek, 2 duże cebule, 4 duże kiszone ogórki, 1 szk. soku z kiszonych ogórków, 3 łyżki keczupu (najlepiej pikantnego), łyżka przecieru pomidorowego, sól, pieprz, majeranek, olej do smażenia.

Jak przyrządzić:

Karkówkę kroimy w plastry, doprawiamy solą pieprzem i majerankiem, podsmażamy z obu stron na oleju. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na tym samym oleju, na którym podsmażaliśmy mięso. Pieczarki kroimy w grubą kostkę bądź w piórka podsmażamy na oleju, doprawiamy solą, pieprzem, odparowujemy. Ogórka kroimy w kostkę. Kwas z ogórków mieszamy z keczupem i przecierem. W naczyniu żaroodpornym układamy w kolejności:
mięso - cebula - pieczarki - ogórki - całość zalewamy przygotowanym kwasem. Pieczemy ok. 90 min. w temp. 180 C.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.11.2011 krętowa

Zrobiłam i wyszło pyszne. Naprawdę polecam.