Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Karkówka palce lizać

Tekst i foto kamelcia 30-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

karkówka bez kości, Delikat do mięs czerwony Knorra, olej, wódka

Jak przyrządzić:

Karkówkę kroimy w dość grube plastry, rozbijamy tłuczkiem do mięsa tak jak na kotlety. Robimy zalewę: na pół szklanki oleju dajemy łyżkę wódki i 3 łyżeczki Delikatu, wszystko musi poleżeć w lodówce ok. 24 godzin i na grilla. Palce lizać! Dzięki wódce mięso jest doskonale kruche.
Smacznego!

Jak podawać?

Najlepiej z musztardą albo z sosem czosnkowym.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 26.07.2006 Klaudia

Żeczywiście palce lizać!!