Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Karkówka z majonezem i cebulą

Tekst i foto ewakow2 05-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
410 złprosty15 min.średnia

Składniki:

karkówka, majonez, cebula, ser żółty, sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Rozbić karkówkę, posolić i popieprzyć. Położyć na mięso: pokrojoną w krążki cebulę, majonez i plastry żółtego sera. Zapiekać w piekarniku ok. 15 min. Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni.

Potrzebne przybory:

tłuczek i deska do mięsa, nóż, łyżka i widelec

Jak podawać?

Z ziemniakami, ryżem lub na zimno z chlebem.

Uwagi:

Jeśli pozostanie kilka porcji z obiadu, to możemy ponownie odgrzać w mikrofali.

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 05.05.2006 eli

hej podobnie można zrobic z plastrami schabu, a pod majonez mozna dać pieczrkę, pomidora, bazylie czy inne zioła pycha!!

Zgłoś 05.05.2006 Kalina

Nie wiedziałam , że karkówka upiecze sie w ciągu 15 min.

Zgłoś 06.05.2006 lalapupu

jezeli plastry beda baaaardzo cienkie, to pewnie ze sie upiecze.

Zgłoś 04.08.2006 Kaśka

Jest ok, ale jadłam karkówkę wcześniej obtoczoną w pikantnym ketchupie .

TO JEST PYSZNE!

Zgłoś 05.10.2006 rav

faktycznie jest dobre.

Tylko ,ze to przepis od "Maklowicza"

Zgłoś 10.02.2007 majonez babyjagi2

jesli pozostanie kilka porcji to zawsze je odgrzewam miotaczem....zdecydowanie szybciej i skork jest brdzo chrupiaca..mniam

Zgłoś 30.12.2006 dociekliwy

karkowke kroimy przed potluczeniem w plastry ... tak? :))

wydaje mi sie ze "rozbicie" jej w calosci wymagalo by urzycia mlota parowego..

Zgłoś 27.10.2007 Kasia:)

właśnie zaczynam robić...zobaczymy co wyjdzie...

Zgłoś 16.08.2008 Kasia:)

robiłam juz parę razy, pychotka, zwłaszcza, że jestem amatorką majonezu :)