Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Kaszanka z cebulką i jabłkiem

Tekst i foto andrew 29-04-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty10 min.?

Składniki:

kaszanka /krupniok/, 1 cebulka, 1 jabłko, przyprawa do potraw z grilla

Jak przyrządzić:

Cebulkę i jabłko pokroić w drobną kostkę,
posypać przyprawą, odstawić na 10 minut, na folii aluminiowej połozyc krupnioka, ostrym nożem naciąć skórkę z wierzchu, posypać wymieszaną cebulką z jabłkiem, zawinąć folię i wrzucić na rozgrzany grill, piec około 10 minut.

Potrzebne przybory:

folia aluminiowa, ostry nóż

Uwagi:

Ten przepis jest w mojej rodzinie od 7 lat i stale robi furorę wśród konsumentów.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 28.05.2005 hana

Kaszankę z cebulą i jabłkiem od "wieków" przyrządza się u mnie w domu. I wcale nie trzeba do tego grilla. Cebulę kroi się w plastry, jabłka w ćwiartki lub ósemki (jak duże), to wszystk... Pokaż więcej

Kaszankę z cebulą i jabłkiem od "wieków" przyrządza się u mnie w domu. I wcale nie trzeba do tego grilla. Cebulę kroi się w plastry, jabłka w ćwiartki lub ósemki (jak duże), to wszystko razem z kaszanką układa się na patelni lub w rondlu. Jeśli kaszanka jest chuda, to dodajemy odrobinę tłuszczu. Wszystko pieczemy w piekarniku lub na małym ogniu kuchenki. Acha - dodatek majeranku jest prawie niezbędny (prawie, bo ci, którzy go nie znoszą, mogą bez ;) )

Zgłoś 09.06.2005 andrU

a może by tak jeszcze ociupinkę czosnku???

Zgłoś 05.08.2006 piedro

czosnek jak najbardziej nalezy dodać :)

Zgłoś 16.04.2008 petra

Robiłam na grilu i w piekarniku, absolutnie genialny przepis.

Zgłoś 21.04.2008 Alex

Rewelacja!!! Wypróbowany co prawda w piekarniku ale i z grilla na pewno będzie super. Polecam.

Zgłoś 25.11.2011 Joanna

Genialne! wyśmienicie smakuje również przyrządzone na patelni:) tzn. pierwsze podsmażyć skwareczki, gdy się roztopią podsmażyć na tłuszczu przygotowaną wg przepisu cebulkę i jabłko. Na koniec do... Pokaż więcej

Genialne! wyśmienicie smakuje również przyrządzone na patelni:) tzn. pierwsze podsmażyć skwareczki, gdy się roztopią podsmażyć na tłuszczu przygotowaną wg przepisu cebulkę i jabłko. Na koniec dorzucić wyciągniętą z jelita i pokrojoną w paseczki kaszankę, rozbełtać np. praską do ziemniaków, podsmażyć i doprawić- pyszota;) dziękuję za wskazówki;D