Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kiełbasa z jabłkami

Tekst i foto delfiksc 16-02-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni20 min.?

Składniki:

kiełbasa, cebula, majeranek (w dużej ilości)jabłka winne, sól, pieprz, papryka, cukier

Jak przyrządzić:

Kiełbaskę nacinamy w kosteczkę następnie staramy się w te nacięcia "wepchnąć" majeranek, smażymy na patelni na jakimkolwiek tłuszczu, dodajemy cebulkę potem przyprawiamy, na koniec dodajemy na wierzch jabłka pokrojone w ósemki i posypujemy cukrem. Przykrywamy i dusimy aż jabłka zmiękną.

Potrzebne przybory:

patelnia, nożyk

Uwagi:

Jabłka kroimy właściwie w 16 i najlepiej jednak po częściwym uduszeniu na górze przełożyć je na spód, wtedy będzie szybciej i kiełbaska z cebulką się nie przypalą. Aby wepchnąć majeranek wysypuję na talerz garść majeranku i przez naginanie kiełbasy na talerzu łapię majeranek.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 22.08.2006 Olina

Ja zrobię bez jabłek :D