Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kleftiko grecka niespodzianka

Tekst i foto KasiuniaW 18-10-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
ok.4-średni90 min.-

Składniki:

300g wieprzowiny (gulasz), cukinia, bakłażan, 2 pomidory, 2 papryki, 3-4 pieczarki, 200 ml wina czerwonego, sól, pieprz, gałązka rozmarynu, kostka sosu pieczeniowego.

Jak przyrządzić:

W wodzie z solą i winem ugotuj pokrojone w kotkę mięso, to zapewni, że mięso będzie się rozpadało w ustach (ok. 40 min.). Pokrój wszystkie warzywa w kostkę. Z papieru do pieczenia wytnij kwadraty i ułóż mięso i warzywa na papierze w kilka porcji. Przygotuj sos jak napisano na opakowaniu i polej każdą porcję sosem. Zawiń każdą porcję w paczuszkę-woreczek, przewiąż u góry sznureczkiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około pół godziny. Podawaj z greckimi ziemniakami lemonates. (przepis w bezmięsnych) Gwarantuję będziecie zachwyceni.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.11.2010

nie ma mowy, nigdy nie bede zachwycona sosem pieczeniowym z kostki zrobionym z glutamianu sodu i innego badziewia ;) poza tym danie moze byc calkiem smaczne.